Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Colleen Hoovert a 100 legbefolyásosabb ember közé sorolta a Time magazin!

A Time magazin idén is kiválasztotta a 100 legbefolyásosabb embert az amerikai közéletben. A prominens listára olyan hírességek kerültek fel, mint Beyoncé, Michael B. Jordan, Drew Barrymore, Austin Butler vagy éppen Salma Hayek.

A listára 4 író is felkerült, ami nagyon szép teljesítmény. Alább őket láthatjátok!

Colleen Hoover

A TikToknak köszönhetően 2022-ben Colleen Hoover volt a legnépszerűbb író, még a Bibliánál is többet adtak el a könyveiből, egyszerre pedig hat könyve is szerepelt a New York Times bestsellerlistájának az első tíz helyén.

A Velünk véget ér című regényéből Blake Lively és Justin Baldoni főszereplésével készül mozifilm, aminek a forgatása még idén elkezdődik.

Judy Blume at her bookstore in Key West, Fla., Jan. 20, 2023. Decades after she first discussed translating her work to film and television, the Blume-aissance is upon us — all it needed was for fans to take charge in the entertainment industry. (Saul Martinez/The New York Times)

Judy Blume

Az amerikaiak egyik kedvenc írója volt, aki a ’80-as években alkotott leginkább. A regényei azért is voltak úttörőek a korai Young Adult irodalomban, mert olyan témákat is érintett a női főszereplős könyveivel, mint a menstruáció és a maszturbáció, ami akkoriban tabunak számított.

Blume egyik sikerkönyvéből, a Help me God, It’s Margaret idén mutatnak be az amerikai mozik egy adaptációt.

Neil Gaiman

Kevés olyan olvasó ember van, aki ne ismerné Gaiman nevét. Több könyvéből is készült brilliáns adaptáció, a Good Omens például nagy sikert aratott, de nagyot ment a Sandman adaptációja is a Netflixen.

Magyarországon több, mint 35 könyve jelent, regények és képregények vegyesen.

Suzan-Lori Parks

Elsősorban a drámáiról ismert, a Topdog/Underdog Pulitzer díjas is lett. Jelenleg a Plays for the Plague Year című darabjával hódít, és egy 1972-es musical, a The Harder They Come adaptációján is dolgozik.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading