Home Hírek A mostohanővérre építő Hamupipőke retelling kötettel erősít a Dream Válogatás

A mostohanővérre építő Hamupipőke retelling kötettel erősít a Dream Válogatás

Ó, hogy én mennyire imádom a retelling történeteket, amikor a jól ismert meséket dolgozzák fel, és bujtatják valami teljesen új köntösbe.

Amerikában idén májusban jelent meg Jennifer Donnelly-től a Stepsister, aminek a főszereplője Isabella, Hamupipőke gonosz mostohatestvére, aki ugye nem kapta meg a herceget. De hogyan is fogadja mindezt?

A Stepsister – Egy sötét mese megjelenése 2019. október 31-én esedékes. Ide kattintva előrendelhető, alább megnézhetitek a magyar fülsztöveget.

Jennifer Donnelly – Stepsister: Egy sötét mese

“Tengermelletti ősi városban három nővér – hajadon, matróna, ősöreg hölgy – gyertyafénynél térképeket rajzol. Komoram. Tekintetük átható. Szemük szürke. A Párkák. És minden térkép egy emberi élet útja…”

Ez a történet ott kezdődik, ahol Hamupipőke története abbamarad. Főhőse Hamupipőke mostohahúga, Isabelle. Az emberek szépnek tartják Ellát, azaz Hamupipőkét, de Isabelle-t nem.

Isabelle félelmet nem ismerő, bátor, erős akaratú lány. Jobban vív, mint a fiúk. Olyan akadályokon ugrat át szeretett lovával, amitől felnőtt férfiak visszariadnak. Mindez azonban nem számít. Ezeket a tulajdonságokat nem értékelik a lányoknál. Mások határozzák meg, mi a szép. És Isabelle nem illik bele a meghatározásba.

Meg kell küzdenie azokkal a démonokkal, amik arra késztették, hogy rosszul bánjon Ellával, változtatnia kell saját sorsán és talán át kell értelmeznie a szépség fogalmát.