Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Új Vörös Pöttyös a láthatáron! – Amy Harmon lebilincselő könyvével bővül a sorozat

Amy Harmon neve a hazai olvasók előtt sem ismeretlen. A három éve megjelent fantasy sorozatának az első része, a The Bird and the Sword a Vörös Pöttyösök táborát erősíti majd. A hírt Veronika’s Reader Feeder találta meg először.

A könyv Goodreadsen 22 ezer csillagozás után 4.25-ös rátán áll, a molyon pedig 99%-os, tehát aki olvasta, igencsak szerette. Megjelenési dátum viszont még nincs.

És miről szól a könyv? A fülszöveg elég zavaros, így bemásolnám nektek Naiva molyos értékelését – remélem nem haragszik meg érte. Naiva értékeléséből pedig a történetre is fény derül.

Naiva molyos értékelése:

Egy a könyv vegytiszta mágia. Az írónő egy újabb 6 csillagos könyve.

Romantikus, fantasy egy kis történelmi beütéssel. Külön-külön is szeretem mind a három műfajt, de egyben maga a tökéletes kombináció. Hihetetlenül imádtam azt, ahogy a történet kibontakozott. Amy nagyon tehetséges írónő. Ezt már számos remekművével bizonyította, de mindezt egy ilyen elképesztő történettel is fokozni tudta. Nem számít, milyen műfajban alkot, az mindig hibátlanul szép. Ha eddig nem lett volna Amy a kedvencek egyike, ezzel rögtön azzá vált volna. Miért nem ír még többet ebben a műfajban? Kiváló érzéke van hozzá és zseniálisan csinálja.

A történet Lark szemszögén keresztül olvashatjuk, aki egy nagyon magányos lány. Az anyja halála után nem elég, hogy elveszítette a hangját, de a szabadságát is. Így a saját otthonában él fogolyként. Nagyon magányos és senki nem tudja, hogy mire gondol. Törékeny, sápadt leheletfinom „madárkának” látatja magát, pedig valójában egy erős hősnő, aki képes a hátrányát előnnyé formálni.

Tirast egy kicsivel nehezebb volt megszeretni. Tiras ennek a Jeru nevezetű országnak a királya. Sokszor tűnt hidegnek, ridegnek, egy „gyönyörű szörnyetegnek”, de végül sikerült megkedvelnem. Ő egy erős, de a lelke mélyén mégis egy sebezhető karakter. Ahogy végre nem csak nézett, hanem látott is….megfogalmazhatatlan. Ebben a világban minden embernek van, valamilyen ereje. Sokan jósok, látnokok, vagy gyógyítók a képességeik által. Lark képessége sokáig rejtély.

Az összes karaktert nagyon szerettem. Tele volt a történet kanyarokkal, csavarokkal.
Amy igazi mágiával szőtte át az egészet
Szépséges „mesét” alkotott a szerelemről, szeretetről, megbocsátásról és önmagunk elfogadásáról. Ha olyan történetre vágysz, amitől a lélegzeted is eláll, akkor ez a lehető legjobb választás.