Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Kiersten White – Supernaturally: Több, mint különleges

A sorozat első kötete, a Paranormalcy egy aranyos, cuki és hihetetlenül vicces regényként maradt meg az emlékeimben, így már nagyon vártam a folytatást. Ami pontosan ugyanazt hozta számomra, mint az első rész. A Supernaturally is aranyos, cuki és hihetetlenül vicces volt, de annál talán egy picikét több is.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

A főszereplő, Evie immáron átlagos lányként él, gimibe jár, és próbál megszabadulni a régi életétől. A problémák viszont megtalálják őt, mint amikor egy különös lény akarja megölni. Evie-nek sok mindenre rá kell jönnie, és az se ártana, ha a párkapcsolatán is dolgozna. És hogy az élete még neccesebb legyen, felbukkan egy fura fiú is, akit Raquel küld, a nő mellesleg szeretné, ha Evie néha besegítene dolgozni…

Szerintem az írónő egy nagyon fontos témát dolgozott fel a könyvben, ez pedig Evie, és a beteljesült álom volt. Mert az első rész során a lány végig arra vágyott, hogy átlagos gimibe járhasson, legyen egy cuki pasija, és ne kelljen az NPEH-nek dolgoznia. Tessék, most elérte, és mégsem boldog. Mert néha az álmok csak addig jók, míg nem formálódnak át a valósággá… Szerintem jó, hogy erről ez a könyv is mesélt, szerettem végigélni Evie útját, mert érdekes volt, ahogy a régi és az új élete között lavírozva megpróbálta megtalálni önmagát.

Az új srác, Jack is nagyon szimpatikus lett. Elsőre csak egy kedveskedő, nagyképű fiúnak tűnt, de ahogy haladtunk előre, úgy sikerült egyre jobban árnyalnia a képet az írónőnek, ezt pedig nagyon szerettem. A sulis jelenet meg, amikor Jack felbukkant a lányöltözőben, na az tényleg mindent vitt, ott sírva röhögtem. És igazából sok vicces jelenet köthető a fiúhoz. Sőt, hála neki kicsit tágult a világ, és ennek hála kiderült, hogy az írónő elég jó háttérvilágot épített fel a könyvhöz. Oké, ez már az első részben látszódott, de ez most csapódott le igazán.

Amit kicsit sajnáltam, az Evie és Lend kapcsolata volt. Valahogy nem éltem át, azt amit az első részben amikor megismerkedtek. Most valahogy olyan statikus volt velük kapcsolatban minden. Hiába jöttek a mélypontok, vagy éppen a problémák közöttük, olyan tétnélkülinek tűnt a dolog. Nem mondom, hogy egy szerelmi háromszög hiányzott, sokkal inkább az, hogy elhiggyem Evie-nek, ő tényleg szerelmes Lendbe, nem csak bebeszéli saját magának. Bár, ha ez a koncepció, és a harmadik részben konkretizálódik mindez, nekem az is megfelel.

Amit még nagyon szerettem, az Evie kapcsolata a három kiemelt női mellékszereplővel. A legjobb barátnő vámpír-Arianna üdítően jó karakter volt, érdekesek voltak a vitáik, és a vámpírlány pár hozzászólása nagyon elgondolkodtató volt. Az Evie – Raquel vonalat már az első részben is nagyon szerettem, itt pedig sikerült tovább építeni a kapcsot köztük, ez az anyáskodó vonal bejött. Ami viszont feltette a pontot az i-re, az Viv és Evie álombéli találkozásai. Viv volt ugye az egyik főgonosz az előző részben, így egyszerre üdítő, és elgondolkodtató volt vele a találkozás. Mármint, őszinte, vagy tervez valamit?

Értékelés: 9/10

Szerettem ezt a kötetet, jó volt olvasni, és viszonylag gyorsan is haladtam vele. Pont kellő mértékben lett cuki és érdekes, a poénok mindent vittek, az írónő pedig a háttérvilágot is ügyesen felépítette. Igen, Evie néhol talán gyerekes volt, de nekem ezzel együtt volt hiteles, és a végletekig kedvelhető a karakter. Az álmok teljesülése utáni lelki dilemmákért pedig külön jár a pacsi.

Hogy tetszik a borító? Ó, szerintem gyönyörű, nagyon imádom! A modell is hasonlít a karakterre, bár kicsit sajnálom, hogy nem mosolyog, mert nekem a könyvről valamiért mindig ez ugrik be először.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha tetszett az első rész, akkor ezt se hagyd ki, szerintem tetszeni fog!

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

SUPERNATURALLY – BLOGTURNÉ

 • Négy évvel ezelőtt Evie jött, látott és meghódította az olvasók szívét. Most végre megérkezett a folytatás, a Supernaturally, amiben Evie immáron átlagos életet él, ami korántsem olyan csodás, mint ahogy azt várta. Ráadásul új problémák keletkeznek az életében…

  A bohókás, romantikus és izgalmakkal fűszerezett regényről a Blogturné Klub három bloggere mesél, és ha velünk játszol, nyerhetsz egy példányt a könyvből.

 • A könyvben számos természetfeletti lény felbukkan, így a játékunk most rendhagyó lesz. Minden állomáson találtok majd egy kérdést, amire a Rafflecopter doboz megfelelő sorában kell válaszolni.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Sorolj fel legalább 3 könyvet, amiben vámpírok szerepelnek.
  A válaszod írd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 07.15. – Sorok Között
  07.17. – CB Olvas
  07.19. – Spirit Bliss