Home Hírek Kemény csajok – A nők jogaiért küzd a legújabb Vörös Pöttyös!

Kemény csajok – A nők jogaiért küzd a legújabb Vörös Pöttyös!

Hogy miért a Könyvmolyképző a kedvenc kiadóm? Mert olyan fontos YA könyveket is olvashatok, mint a Kemény csajok, ami az egyik legfontosabb dologért küzd: a nők jogaiért.

Már a fülszöveg elolvasása is bőven elég volt, hogy akarjam ezt a könyvet, és úgy érzem, hogy itthon is sok olvasónak jelent majd reményt, vagy éppen ad erőt a céljai eléréséhez. A női jogok javulásának a lehetőségéről már nem is beszélve.

A kötet a Goodreadsen 4.4-es átlagon áll 10 ezer csillagozás után, ami azért nagyon menő! Alább megnézhetitek a magyar fülszöveget és az eredeti borítót is. Ugye a ti kívánságlistátokra is felrepült a Kemény csajok?

Jennifer Mathieu – Kemény csajok

Vivian Carter besokallt. Elege van a texasi kisváros középiskolájából, ahol az amerikaifutball-csapatnak mindent szabad. Elege van a szexista öltözködési előírásokból, a folyosói beszólásokból, de legfőképpen abból, hogy értelmetlen szabályok mentén élje az életét.

Az anyja a kilencvenes évekbeli punk-rock mozgalom, a Riot Grrrl tagja volt. Viv a nyomdokaiba lépve készít egy feminista szóróújságot, úgynevezett zine-t, amit név nélkül eljuttat a diáktársaihoz. Nincs ezzel más célja, csak kiereszteni a gőzt, a lányok azonban a kezdeményezés mellé állnak. Valóságos forradalom robban ki. A csajok forradalma.

A Kemény csajok egy olyan, középiskolásokról szóló könyv, ami belőled is kihozza a lázadót.