Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Doodle Time Magyarul, avagy Felnőni kiábrándító

Huszonévesnek lenni nehéz. Az ember ilyenkor még nagyon jól emlékszik a tini énjére, alig pár éve volt még, hogy az iskolapadban, meg otthon is nekünk dirigáltak a felnőttek. Most pedig hirtelen mi vagyunk a felnőttek

felnoni-kiabrandito

Nehéz átváltani a fejben, hogy eddig én voltam a gyerek, erre bumm, már felnőtt vagyok. Magamról tudom, hogy sok dologban felnőttesen gondolkodom, ha kell, tényleg odacsapok, és komoly felnőttként irányítok akár komoly rendezvényeket is. Máskor pedig totál átváltok tinibe, és amikor megáll előttem Pepe Toth, megszólalni sem tudok…

Nekünk, huszonéveseknek egyszerűen életmentő lehet Sarah Andersen könyve, és persze a Doodle Time Magyarul Facebook oldal, ahol a képregények egy része magyarul is elolvasható. No de miért is olyan fontos? És egyáltalán, miért bolondulok ezekért a képregényekért úgy, hogy magát a műfajt nem szeretem?

doodlie-time-05

A válasz nagyon egyszerű. Sarah humora egyszerűen fergeteges. Nagyon sokszor meg tud nevettetni egy-egy poénnal és ötlettel, néhol pedig a rajzok is iszonyú viccesek. A grafika pedig totál minimál, de ennek itt ez áll jól.

Leginkább mégis az élethelyzeteket szeretem, amiket Sarah bemutat. Mint a találkozást a volt iskolatárssal, akit már ott is gyűlöltél, most is gyűlölöd, de eljátszod, hogy mégsem. Mert a suliban tiniként ezt szoktad meg, és hiába vagy felnőtt, ugyanazt játszod tovább, amihez anno hozzászoktál.

doodlie-time-01

A másik nagy kedvencem a „mindenkinek gyereke születik” kép, amit naná, hogy most nem találok. Sose felejtem el, amikor először megláttam. Csupa olyan apróság volt rajta, amire az ember büszke, ha a huszonéves korára tényleg megtanulja. És akkor erre jön a pofon, hogy megtudod, XY volt osztálytársad már szülő. Atyajóég! Szülő!

Miközben én még itt lebegek a tinikor és a felnőttség határán, az a csaj, akivel együtt hülyültem tíz éve, és gyerekesebb volt nálam, most már anyuka, és ő az, akire az ember egyértelműen azt mondja: felnőtt.

doodlie-time-02

Tényleg hiszem, hogy a korosztályom tudja leginkább értékelni a képregényt, az ötleteket, az élethelyzeteket, mert olyan dolgokra reflektál, ami most, ebben a pillanatban történik velünk. És persze, akadnak kevésbé komolyak is, amik nem gondolkodtatnak el, csak mosolyt csalnak az arcomra, de ezek is nagyon kellenek, és ezek is iszonyú vidámmá tudnak tenni.

Egyetlen dolog van, amit picit sajnálok: hogy a képregény kevésbé uniszex. Nagyon a női célközönségre van kihegyezve, holott egy pasinak is ugyanolyan nehéz átevickélnie a felnőtt-létbe, mint egy nőnek. Ettől függetlenül magam is megtalálom a kérpregényben azt, ami érdekel.

doodlie-time-03

És akkor adódik a kérdés: tényleg ki kellett ezt adni könyvben? Hiszen a neten bármikor megnézhetőek a Facebook oldalon. A véleményem az, hogy kellett ez a könyv. Én az íróasztalom fiókjában tartom, és ha valamin felhúzom magam, csak fellapozom, megnézek egy oldalt, és máris vidámabb leszek. Ráadásul a képregény tele van a neten nem látott rajzokkal, plusz a kivitelezése is valami zseniális. Szóval, én várok egy újabb gyűjteményt, remélem lesz majd.

FELNŐNI KIÁBRÁNDÍTÓ – BLOGTURNÉ

 • Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítéssel előremozdítani a karrieredet? A felnőttkor olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, tedd le ezt a könyvet.

  Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézen fogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi mű. De tényleg!

  A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. A képregény olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága, és ezeket Sarah letisztult őszintesége varázsolja elképesztően viccessé – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.

 • Mostani játékunk során a képregényeké lesz a főszerep. Minden állomáson láttok egy képet vagy részletet egy közismert képregényből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikből. Ha ez megvan, a képregény címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Azok között, akik mind a 12 állomással megpróbálkoznak, a kiadó jóvoltából kisorsolunk két példányt a Felnőni kiábrándító c. Sarah’s  Scribbles-gyűjteményből.
  Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  asss

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 10/20 Olvasónapló
  10/21 Bibliotheca Fummie
  10/22 Always Love a Wild Book
  10/23 Sorok Között
  10/24 Deszy könyvajánlója
  10/25 Dreamworld
  10/26 KönyvParfé
  10/27 Insane Life
  10/28 Zakkant olvas
  10/29 Függővég
  10/30 Szembetűnő
  10/31 Angelika blogja