Home Könyves idézetek Íme 12 szupercuki kutyás idézet W. Bruce Cameron könyveiből

Íme 12 szupercuki kutyás idézet W. Bruce Cameron könyveiből

Fotó: Mihalecz Rita

Eddig négy W. Bruce Cameron regény jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A Karácsonyi kutyavásár kivételével mindegyikben egy-egy kutyus volt a főhős, és az ő szemszögükből ismerhettük meg az édes történeteket.

Ez a perspektíva nagyon erős, rengeteg vicces szituációt eredményez az, hogy egy kutyus a narrátor. Most a kedvenc ilyen idézeteim kerestem elő, amik bizonyítják, mennyire viccesek ezek a könyvek. Remélem a ti kedvetek is megjön az olvasáshoz! 🙂

Egy kutya négy élete

#1

„Egyetlen pillanatig sem adta fel. Még az utolsó percben sem. Ha pedig ő képes küzdeni, tudtam, hogy nekem is készen kell állnom a harcra. Mert fontos. Mert szó sem lehet vereségről, ha a sikerhez csak annyi kell, hogy még elszántabban küzdjünk.”

#2

„A kutyákra fontos kötelességek hárulnak. Mi ugatunk, ha megszólal a csengő, a macskák viszont teljesen céltalanul lézengenek a házban.”

#3

„Nagyon kedveltem Anyut. Egyetlen kivetnivalót találtam csupán rajta. Szeleburdiságában gyakran lecsukta a fürdőszobai itató-tálam fedelét. Ethan bezzeg sosem csukná rá a fedelet!”

Egy kuya négy útja

#1

„Szerintem ugyanis az emberek kutya nélkül folyton csak szomorkodnak.”

#2

„Nos, a könyvek kiváló rágcsálnivalók, igaz, szinte semmi ízük, az emberek pedig egyáltalán nem szeretik, ha a kutyájuk a könyvüket csócsálja. Megtanultam, hogy ez egyike azon játékoknak, amit jobb elkerülni.”

#3

„CJ és Gloria egyaránt nagyon boldogtalanok voltak. Ezt nem igazán értettem,hiszen annyi mindennek lehetett örülni: például a szalonnának, vagy az olyan napoknak, amikor CJ-vel a hátsó kertben heverésztünk, és közben az ujjaival lágyan cirógatta a bundámat.”

Egy kutya hazatér

#1

„Nem tudtam elképzelni, miért csinálja ezt a „Megyek dolgozni”-t. Hát nem voltam jó kutya?”

#2

„Én azonban tudtam, hogy az élet soha nem ilyen egyszerű, hogy ahelyett, hogy az ajtók kinyílnának előttünk, ahhoz, hogy eljussunk valahova, kerítéseken kell átugranunk.”

#3

„A kutyák már csak ilyen csodálatosak.”

Karácsonyi kutyavásár

#1

„Úgy tűnik, a kutyák már csak ilyenek: egy pillanat alatt megfeledkeznek a neheztelésről, elnéznek bármilyen sértést, hiszen annyival jobb érzés, ha mind barátok vagyunk!”

#2

„Ez a kutyák tanulsága: fontos, hogy a pillanatnak élj, aztán lépj tovább a következő csoda felé.”

#3

„Miért nem szólt senki, hogy ilyen, ha az embernek kutyája van? Hogy attól fogva minden pillanatnak jelentősége lesz, hogy minden napból valahogy csak a legjobb emlékek maradnak?”

EGY KUTYA HAZATÉR – BLOGTURNÉ

 • W. Bruce Cameron megható állattörténetei 2012 óta melengetik meg újra és újra a magyar olvasók szívét. Az évek során megéltek számtalan újranyomást, s némelyikből film is készült– éppen ez a helyzet a szerző Egy kutya hazatér c. regényével, melynek adaptációja nemrégiben meghódította a mozikat is. A könyv ennek köszönhetően immár új köntösben is elérhető, úgyhogy amennyiben Ti is szívesen tudnátok a polcotokon, tartsatok velünk ötállomásos blogturnénkon, ahol a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából 3 példány kerül kisorsolásra!

 • Alaszkai malamut

  Egy szívmelengető W. Bruce Cameron történet blogturnéján mi másé is lehetne aszerep, mint a kutyáké! Ennek megfelelően minden állomáson elrejtettük egy kutyafajta nevét, a Ti feladatotok pedig az lenne, hogy megtaljátok ennek a kiemelt betűit, helyes sorrendbe rakjátok őket, az így kapott kutyafajta nevét pedig írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! A helyes megfejtők között a könyv három példánya kerül kisorsolásra. (ut)

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 02.22. Sorok Között
  02.24. Never Let Me Go
  02.26. Sorok Között (extra)
  02.28. Kelly és Lupi Olvas
  03.02. Könyv és Más