Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Filmajánló – 5 kihagyhatatlan romantikus könyvadaptáció

A Valentin nap alkalmából összegyűjtöttem 5 olyan romantikus regény adaptációját, amit nagyon szerettem, így bátran ajánlok nektek is megtekintésre. A címekre kattintva eljutsz a fülszöveghez, így megismerheted az adott film/könyv történetét. Remélem sikerül olyat ajánlanom, ami a ti tetszésetek is elnyeri 🙂

Ahol a szivárvány véget ér

Mégis, ki hitte volna, hogy egy egyszerű „a két legjobb barát egymásba szeret” szituációból is sikerül egy ennyire szerethető filmet kreálni? Bár az alapjául szolgáló regényt nem ismerem, de a film nagy kedvenc, különösen Lily Collins és Sam Claflin játéka, valamint a köztük lévő kémia miatt.

A fiúknak, akiket valaha szerettem

A regényt is szerettem, de a film mindent vitt! Hihetetlenül cuki volt, érzelmes, a színészek remekeltek benne, ráadásul a romantikus szál mellett a családi vonal is gyönyörűen megjelent a történetben. Bár lesz egy második film is, de az első nagyon szépen le van zárva, így bátran megnézheted úgy is, ha a folytatás nem érdekel annyira.

Confess – Vallomás

Colleen Hoover regényének az adaptációja azon kevesek közé tartozik, aminél jobban tetszett a feldolgozás, mint a regény. A romantikus szituáció nagyon szépen átjött, jók voltak a színészek, különösen az Owent alakító srácot csíptem. És külön tetszett benne, hogy kijavították a regény hibáit, például nagyon hamar kiderült Auburn titka. Ráadásul

(Oké, itt picit csaltam: a Confess gyakorlatilag egy 7 részes sorozat, de mindegyik epizód 20 perces, így ha összeadjuk, kábé egy két és fél órás film jön ki belőle).

Love, Simon

A tavalyi év egyik legjobb romantikus filmje Becky Albertalli történetéből készült. Bár elsősorban a coming out témáját járta körbe, de a háttérben nagyon szépen megbújt, majd a film végére gyönyörűen előjött Simon, és a neten megismert pasija, Blue csodálatosan szép szerelmének a története. Ráadásul amellett, hogy a reprezentáció miatt fontos film tudott lenni, még szórakoztatott is. Külön pacsi Nick Robinsonnak, amiért ennyire jól eljátszotta Simon alakját.

The Duff – A pótkerék

Tudom, elég sok a különbség Kody Keplinger regényéhez képest, de úgy érzem, az alap témát, a „duffságot” szépen megtartották. A fő szál, Bianca és Wes szerelmének a kialakulása pedig nálam nagy kedvenc lett, imádtam a párosukat, és a közöttük repkedő szikrákat, az elgondolkodtató történetszálakat és a humorosabb jeleneteket.