Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ajánló: 5 film, amit érdemes megnézned Halloweenkor

Összegyűjtöttem 5 olyan filmet, amit akár Halloweenkor, akár az év bármely napján nagy szeretettel ajánlok nektek is megtekintésre. Akadnak köztük könyvadaptációk is. Jó szórakozást!

A bébiszitter 1. + 2.

Leszögezem, nem rajongok a horror filmekért. Soha nem szerettem őket igazán, de ezt a két Netflix filmet egyszerűen imádom. Egy fiatal srác, Cole a főszereplője, aki rájön, hogy a bébiszitterének van egy szektája, és aztán jó nagy bajba kerül emiatt.

Van egy nagyon erős Reszkessetek betörők beütése, amiben a kissrác itt most szó szerint legyilkolja a tiniket, akik megszállták az otthonát. Judah Lewis játéka parádés, és úgy imádtam minden jelenetét Robbie Amellel.

Bár ez a film itt-ott kicsit véres, és a második rész egy fokkal talán gyengébb, de baromi szórakoztató az egész és iszonyatosan jó a humora. Pár év múlva tuti újranézem.

Boszorkányok

A Roald Dahl történetéből készült filmben három kisgyerek a főszereplő, akik rájönnek, hogy a boszorkányok nagyon durva dologra készülnek, és a nagyival együtt úgy döntenek, megállítják őket.

Nemrég írtam egy bővebb ajánlót a filmről, így nem ismételném magam, itt elolvashatjátok. Egy biztos: Halloweenra ez egy tökéletes családi film.

Horrorra akadva

Ki mondta, hogy ne lehetne nevetni egy jót Halloweenkor? 🙂 Elég régi filmekről van szó, ami az akkori mozisikerek horror paródiája. Az első részek még egész jól voltak, nekem itt például a második a kedvencem.

A történetről meg mit is írhatnék, szerintem nem is nagyon van neki, itt az a lényeg, hogy az ember csak sodródjon az árral, és nevesse könnyesre magát. Én több, mint tíz éve láttam először, most újranéztem és imádtam.

Hókusz Pókusz

Amerikában nincs is klasszikusabb halloweeni film, mint az 1993-as Hókusz pókusz, amiben három boszorkány próbálja kicsinálni a gyerekeket, hogy végtelen hatalomra tegyenek szert.

Nem véletlenül klasszikus ez a film, még ma is iszonyúan szerethető és jókat lehet mosolyogni rajta, Bette Midler játéka pedig teljesen eladja a filmet. Készül ám a folytatás is, jövőre mutatja be a Disney, és visszatérnek benne a banyák. Igen, Sarah Jessica Parker is!

Hubie a Halloween hőse

Azt hiszem elég, ha ennyit mondok: Adam Sandler a főszereplője, és ez egy komédia. Sandler karaktere Hubie egy kissé nyomi pasi, akit az egész kisváros lenéz. Rájön viszont, hogy Halloweenkor valami rossz készülődik, és úgy dönt, megvédi az embereket.

Humorát tekintve ez egy tipikus Sandler film, itt-ott kissé alpári, Sandler sokszor túltolja, de valahogy megvan a filmnek a maga édes bája, szerethető, megmosolyogtatja az embert, a mellékszereplőket pedig jól eltalálták, Julie Bowen karakterét különösen szerettem.