Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Díjnyertes LMBT regénnyel erősít az Álomgyár Kiadó!

Öröm látni, hogy egyre több kiadó nyit az LMBT könyvek felé. A sort most az Álomgyár Kiadó folytatja, ugyanis náluk érkezik Andrew Sean Greer nagysikerű regénye, az Arthur Less, ami 2018-ban Pulitzer díjat is kapott.

A könyv egy ötvenhez közelítő regény író pasiról szól, aki kénytelen elmenni a volt pasija esküvőjére. Na vajon milyen bonyodalmakhoz vezet mindez?

Alább a fülszöveg és a magyar borító, a kötet megjelenése pedig 2019. július 20-ra várható.

Andrew Sean Greer – Arthur Less

Egy sikertelen regényíró vagy, közel az ötvenhez. Egy esküvői meghívó érkezik levélben: a fiútól, akivel együtt voltál az elmúlt kilenc évben, és aki most valaki mást jegyzett el. Nem mondhatsz igent a meghívásra, túlságosan kellemetlen lenne. És nem mondhatsz nemet sem, az olyan lenne, mint a kudarc. Az asztalodon hever még egy csomó meghívó mindenféle kiforratlan irodalmi eseményre szerte a világban.

A kérdés: Miképpen tudnál meglépni a városból?

A válasz: Elfogadod valamennyi meghívást.

Mi rossz történhetne? Arthur Less majdnem szerelembe esik Párizsban, majdnem a vesztébe rohan Berlinben, éppen csak elmenekül egy marokkói síházba egy szaharai homokvihar elől, véletlenségből ott találja magát mint egyedüli írót egy dél-indiai keresztény menedékközpontban, és egy elhagyott szigeten az Arab-tengernél épp azzal az emberrel találkozik, akivel nem szeretett volna. Valamikor ekkortájt betölti az ötvenet. És mindeközben ott van az első szerelme. És az utolsó.

Mert végül is minden szerencsétlenség, ballépés, félreértés és hiba ellenére az Arthur Less egy szerelmi történet.

Egy ragyogó szatíra egy amerikairól külföldön, az időről való töprengésről és az emberi szívről. Egy édesbús romantikus regény az elvesztett lehetőségekről, melyet a New York Times így jellemzett: „költői, elégikus, szellemes és zavarba ejtően érzelmes”. Az Arthur Less megmutatja egy író tehetségének csúcspontját, felfedve a saját közös emberi komédiánkat.

Andrew Sean Greer Pulitzer-díjat nyert nemzetközi sikerkönyve közel 30 országban lopta már be magát az olvasók szívébe. Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan a hazai közönség kedvence is Less.
„Egészen gyönyörködtető… olyan elegánsan van fűzve egy művelt ember elmésségével.” – Ron Charles, Washington Post
„Andrew Sean Greer Arthur Lesse egy nagyszerű vállalkozás. Összezavar, elbűvöl és gyönyörködtet.” – Christopher Buckley, The New York Times Book Review
„Egyszerűen csodálatos.” – Book Page