Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Harry Potter – Mézesfalás: Finomságok illatos könyve

Mint sokunknál, nálam is a Harry Potter volt az a könyv, ami visszavezetett az olvasás világába. Ha nincs a Harry Potter, talán ma nem lennék sem könyves blogger, sem író. Éppen ezért nagyon fontos számomra ez a könyvsorozat.

Az utóbbi időben viszont azt érzem, hogy a Harry Potter átváltott pénzgyárba. Nem azzal van a gondom, hogy az eredeti regények mindig új borítókat kapnak. Sőt, ezt még támogatom is. De a sok kiegészítő olvasmány, az ilyen-olyan megvehető termékek, ráadásul még a forgatókönyvek publikálása is olyan dolog, amit kissé soknak érzek. Még úgy is, hogy tudom, senkinek sem nyomtak pisztolyt a fejéhez, hogy megvegye ezeket a cuccokat.

De akkor miért csaptam le a Mézesfalás blogturné lehetőségére? Mert jól emlékszem arra, hogy amikor tizenkét évesen olvastam a Harry Pottert, mennyire érezni akartam az illatokat. Rowling ügyesen leírta őket, de míg egy szobát, vagy testérzetet könnyebben elképzel az ember, az illatot már nehezebben. Pláne az olyan fura illatokat, mint a hányásé, vagy a kísértetillaté.

És számomraez a kiegészítő könyv pont azért volt nagy élmény, mert egy régi álmomat teljesítette. Végre, érezhetem a Harry Potter illatait! A vajsörre például mindig is kíváncsi voltam, és naná, hogy az lett a kedvencem az egész kötetből, annyira finom. (Most is azt szagolgatom). Jól emlékszem arra a jelenetre is, amikor Harry megszívta a pattogó cukorral Dumbledore irodájában. Most már végre megszagolhattam én is, és már jobban értem, mit élt anno Harry.

Ez a könyv úgy lehet a legjobban hasznos, ha az ember a regény olvasása során megáll egy kicsit, felkeresi az illatot, odadörzsöli a kezét, és úgy olvassa tovább. Egy vajsörös jelenettel kipróbáltam, és wow! Tényleg úgy éreztem, mintha ott lennék én is Harryékkel a Roxmortsi kocsmában.

Persze, jócskán volt olyan illat, ami nem okozott katarzist. Akadt büdös is nem egy, éppen ezért jöttek olyan jól a mesés illatok, mint a citromporté. Amit viszont nem úsztam meg: miután harminc percig szagolgattam és dörzsölgettem a kezem minden pontját a mintákhoz, kissé rosszul lettem a tömény szagoktól, de egy zuhanyzás szerencsére segített. Úgyhogy, nektek nem javaslom, hogy egyszerre kivégezzétek a könyvet.

A könyvben amúgy van némi szöveg is, igaz, nem túl sok, illetve jelenetképek a filmből, plusz pár színes grafika. Aranyos az egész, szép a borító is, jól van összerakva. Viszont nem tagadom, 2.999 ft-ot (mínusz ugye a netes kedvezmény) talán nem ér meg. Persze, elismerem, hogy drága lehet a könyv előállítási költsége, mert hát, a jóminőségű lapok, a szagminták, a kemény borítás, a színes képek jócskán megnövelhették a könyv árát.

Zárásként annyit tudok írni, nem bántam meg, hogy jelentkeztem a turnéra, a maga nemében nagy élmény volt ez a könyv, és hát, egy régi, gyerekkori vágyam is teljesült. Szeretek pozitívan csalódni, na. De még így is úgy érzem, kicsit drága a könyv.

MÉZESFALÁS – BLOGTURNÉ

 • Egy igazán különleges kötettel indul most négy állomásos turnéra a Blogturné Könyv: ez a könyv ugyanis nem csak csillog-villog, nem csak harsány színekben pompázik, hanem rögtön illatozik is! És nem is akármilyen ingerek érik az ember orrát: a Harry Potter kötetek varázsvilágának édességeit van lehetőségünk megszaglászni!
  Tartsatok velünk Ti is, és ha ügyes az orrotok, no meg képben vagytok nem csak a Mézesfalással, hanem más Harry Potter üzletekkel is, akkor a könyvet is megnyerhetitek!

 • Mostani játékunkban természetesen a varázslóvilágba invitálunk titeket. Ebben a könyvben megismerhetjük a Mézesfalás rejtelmeit, de akadt még azért izgalmas varázslóüzlet a Harry Potter könyvekben.
  A blogturné minden állomásán találtok egy-egy rövid leírást valamelyik üzletről, a feladatotok csupán annyi, hogy beírjátok az üzletek neveit a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Valami dilisre vágysz? Esetleg csínyre készült? A W testvérek téged is várnak! Itt tutira mindent megtalálsz, ami robban, büdös, hánytat és még sorolhatnánk. Egy kis móka senkinek sem árt.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 08.23 – Deszy könyvajánlója
  08.25 – Spirit Bliss Sárga könyves út
  08.27 – Sorok között blog
  08.29 – Dreamworld