Home Blog Évértékelés & Tervező: Ilyen volt a 2018-as évem

Évértékelés & Tervező: Ilyen volt a 2018-as évem

Elérkeztünk az utolsó évértékelő bejegyzéshez, ami konkrétan a nagy lezárása az utóbbi napok temérdek poszt sorozatának. Gondolom mindenki számára kiderült, hogy imádom ezeket az év lezárásokat, és jó szívvel tekintek mindig az előttem álló évre, hiszen új lehetőségekkel, kihívásokkal kecsegtet.

Ami biztos, hogy a 2018 a karrierem legfontosabb, legjobb éve volt. Megjelent két regényem, a Kapcsolatpróba és az Élni akarok!, amik olyan pozitív visszajelzéseket kapnak tőletek, hogy az valami leírhatatlan boldogságot jelent. Ó, és a Meghitt pillanatok antológiába is bekerülhettem egy novellámmal, ami külön öröm számomra. Magánéleti történésben is volt egy klassz dolog, erről idén még mesélni fogok.

A 2018-as nagy kedvencek

Most is több cikksorozatban számoltam be nektek arról, hogy mely könyveket szerettem a legjobban 2018-ban, de emellett más posztokkal is jöttem. Ha netán valami kimaradt volna, íme az összesítés!

A kedvenc filmjeim 2018-ban

A 18 legnépszerűbb cikk az oldalon 2018-ban

A kedvenc YA realista regényeim 2018-ban

A kedvenc YA disztópia/fantasy regényeim 2018-ban

A kedvenc New Adult könyveim 2018-ban

A kedvenc felnőtt könyveim 2018-ban

A kedvenc LMBT regényeim 2018-ban

A 9 legnépszerűbb könyves fotóm az Instagramon

Olvasási & blogos statisztikám

Az is nagy öröm ám, hogy a blog ilyen sikereket ér el. Nagyon szeretem csinálni, boldoggá tesz,hogy titeket is érdekelnek a posztok. Íme, egy kis tervező, és vele együtt a statisztika.

2018-ban összesen 100 könyvet olvastam, ami néggyel kevesebb, mint a 2017-es teljesítés. Az elolvasott oldalak száma 31.888, tehát átlagosan 319 oldalas könyveket olvastam. Nekem ez így bejön.

– A leghosszabb könyvem: Sarah J. Maas – Köd és harag udvara – 750 oldal

– A legrövidebb könyvem: Harry Potter – Mézesfalás – 24 oldal

A legtöbbet ismét a Könyvmolyképzőtől olvastam, kereken 62 regényről van szó, ami az elolvasott könyveim 62%-a.

– Összesen 949 cikket írtam az oldalra 2018-ban, ez 26 cikkel kevesebb, mint tavaly.

– A legtöbb cikkem júniusban született, kereken 91 db. A legkevesebb szokás szerint decemberben, akkor csak 60. Mint mindig, a munkám mindig ilyenkor a legtöbb, így ennek az eredménynek is baromira örülök.

Elemző – Sikerült-e a tavalyi terveket megvalósítani?

Mint minden évben, így tavaly is felállítottam magamnak vágyálmokat, terveket, és most ellenőrizhetem, hogy sikerrel jártam-e. Nos, volt, ahol igen.

– Tavaly 5.000 kedvelőm volt a Facebookon, szerettem volna mostanra a 7.500-ig eljutni. Ez majdnem összejött, 6.841 szuper könyvmolynál tartunk!

– Instagramnál 1.010 követőről szerettem volna 1.500-ig eljutni. Nos, ez túl van teljesítve bőven, ugyanis 2.348 követővel zártam az évet. Köszönöm mindenkinek!

– Olvasásnál a 100 könyvet szerettem volna elérni, ez pont meglett.

– Kitűztem, hogy elolvassak 2018-ban legalább 3 angol nyelvű regényt. Kettő lett meg végül. A könyvek nem voltak rosszak, de úgy hiszem, jobb nem erőltetni az angol nyelvű olvasást, mert jobban esik magyarul olvasni. A nyelvtudásom pedig inkább angol nyelvű, és angol feliratú filmekkel erősítem majd.

– Szerettem volna, ha 10 LMBT könyvet el tudok olvasni tavaly. Nos, 8 regényt olvastam el, pluszban 4 Bane krónikákat, ahol a főhős ugye biszexuális, így azt hiszem, mondhatom, hogy sikerült ez a célkitűzés.

– Imádok magyar szerzőktől olvasni, ezért elhatároztam, hogy meglesz idén a 20 elolvasott hazaim. Ez majdnem össze is jött, 17 hazait olvastam, akárcsak tavaly.

Blogos & Olvasási tervek a 2018-as évre

Természetesen idén is kell pár terv, mert szerintem az embert hajtja előre az, ha van egy olyan cél, amiért küzdhet. Nálam ez általában működik, meg amúgy is, kellenek a tervek, szóval, összeállítottam most is.

– Ha már 2018-ra nem lett meg a 7.500 kedvelő a Facebookon, akkor legyen meg idén! Klassz lenne nagyon.

– Instagramon továbbra se merek nagyot álmodni, de ha eljutnánk a 3 ezer követőig, az nagyon nagy boldogság lenne.

Olvasás terén maradok a bűvös 100 számnál, úgyis azért jár plecsni a molyon 🙂 Így a célkitűzés a 100 elolvasott könyv, meglátjuk meglesz-e.

– És unalmas maradok: legyen 10 LMBT könyv a listámon, és 20 magyar szerző műve. Nagyon remélem, hogy mindkettő összejön.

– Az elmúlt két évben majdnem meglett az 1.000 poszt a blogon. Nos, remélem idén meglesz, igyekszem tenni róla.

– További vállalásom, hogy szeretnék idén több filmes élményemről is beszámolni. Nem feltétlenül hosszasan, röviden is jó lesz, csak legyen valami. Oké, számosítok, mondjuk 30 filmes értékelés kerüljön fel egy év alatt. Annyi filmet lazán megnézek, így ez vállalható szerintem.

Epilógus

Nos, azt hiszem, hogy mindenre sor került. Nagyon örülök ám, hogy ilyen sokan itt vagytok velem, annak pedig különösen, hogy még mindig a kezdeti lelkesedés hajt előre.

A 2019-es év remélem ugyanolyan klassz lesz, mint az előző. Egy biztos, az életemben nagy változások következnek, de mindent megteszek, hogy ez se rám, mint bloggerre, se mint íróra ne legyen káros hatással. Már nagyon várom, hogy tudjak mesélni erről is, remélem hamarosan sort tudok keríteni rá.