Home Blog Amikor Deszy bűnre csábít…. avagy, jól bevásároltam!

Amikor Deszy bűnre csábít…. avagy, jól bevásároltam!

Igen, a bejegyzés címét totál jól látjátok. De elmagyarázom, miről van szó. Szóval, ma kora este Deszy említette, hogy van egy óriási akció a Book24-en. Ekkor valahogy így néztem:

És aztán jött a kegyelemdöfés: a Gabo és a Ciceró könyveire 40% kedvezmény. Egy világ omlott össze bennem, és éreztem, közel a vég.

Anno a Csillagainkban a hiba könyvtári kölcsönzés volt, és nincs ott a polcomon a könyv. És amúgy is szeretném, már újraolvasni. Na ekkor kezdtem elcsábulni, de aztán szépen lebeszéltem magam.

És akkor jutott eszembe, hogy van egy kuponom…

Még anno a SPAR-ban kaptam. És mit ad ez a kupon? -35% kedvezményt minden könyvre, egy ajándék színezőt, két e-könyvet (mesekönyvek, uh) és 4 db -15%-os vásárlási utalványt a SPAR-ba. Csábító, a fenébe is.

Mindenesetre erős voltam, és becsuktam az oldalt, sőt, fel is ajánlottam a BTK lányoknak a kupont (mert tudjátok, mielőbb szabadulni kell tőle, nehogy felhasználjam). Boldogan mentem Dadust nézni, ahol Fran naná, hogy vásárlási mániában szenvedett. Ami nekem is ötletet adott.

A kuponommal bármilyen könyvet megvehetek. Könyvmolyképzőset is…. És hát, jön a karácsony. Totál megérdemlem, hogy bevásároljak. Az nem számít, hogy novemberben már kétszer rendeltem könyveket (igaz, kisebb összegben).

Meg különben is, 6.900 feletti költésnél ingyen szállítanak. Sose vettem magamnak még egyszerre ennyiért könyveket, a csúcs eddig 5.000 forint volt. Egy csomót dolgozom, totál megérdemlem, hogy megvegyem azokat a könyveket. Így belőttem magamnak egy 8.000 forintos keretet, amit pár forinttal meghaladtam…

Oké, hogy a polcokra már egy könyv se fér fel, de a Csillagiankban a hibát csak felnyomorítom valahogy. Mert megérdemlem azt a könyvet. Ugye? Mondd, hogy oké!

Szóval, meggyőztem magam. És még az sem tartott vissza, hogy a hat hiányzó Bane Krónikából csak kettő volt a Book24-en. Az sem állított meg, hogy a Titkos kör 2-3 helyett csak a másodikat tudtam kosárba tenni.

Ha valaki a fülembe sikít, szerintem akkor is tovább kattintgatok. Egyszerűen meg akartam venni azokat a könyveket. Úgyhogy meg is vettem őket.

Szóval, ja, Deszy bűnbe csábított, de azt hiszem, ebbe most jó volt beleesni. Lehet, hogy ez saját magam győzködésének hangzik most, de legyen.

Néha az ember megérdemli, hogy magára is költsön, akár sokat is.  8 ezer forint pedig nem a világ vége, pláne, ha az ember kultúrára költ, a könyveim pedig mindig kölcsönadom a családtagjaimnak és a barátaimnak. És amúgy is, az élet elszalad mellettünk, a napok jönnek-mennek, és basszus, annyit dolgozunk, hogy belegebedünk. Néha igazán jár egy kis kényeztetés, ugye?

Na meg, ahogy Deszy is mondta, más cigire költ. Én meg most könyvekre. Úgyhogy, boldog karácsonyt nekem. És majd tök ügyes leszek, és csak a fa alatt bontom ki a csomagot, és akkor az úgy még szuperebb meglepetés lesz. (Ah, ki a frászt áltatok, úgyse fogom kibírni addig).

Akárhogyis, örülök a könyveimnek, alig várom, hogy megérkezzenek. És hogy miket szereztem be? Nyomtam egy print screent, tadám! Ezt így ennyiért bűn lett volna nem megvenni! Úgyhogy, köszi Deszy!

vasarlas