Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ha igazán szereted, elengeded? – A rókatündérek világába kalauzol az új Vörös Pöttyös

Eszes Rita első regénye az Illangók az eredélyi mondavilágot ismertette meg az olvasóval. Az idén debütáló Rókatündérben pedig a japán mitológia egyik ismert alakja, a kicune elevenedik meg. Hősnőnk, a tizennyolc éves Midori ugyanis át tud alakulni rókává, és így szeret bele egy fiúba…

A szerző sok időt töltött Japánban, így nagyon kíváncsian várom a regényt, hiszen tuti, hogy hiteles lesz. Alább megnézhetitek a borítószavazáson legtöbb voksot kapott borítót, és a fülszöveget is.

Eszes Rita – Rókatündér

Ha igazán szereted, elengeded?

Midori nem hétköznapi lány – persze, minden tizennyolc éves így érzi. Ám ő az erdőben nevelkedett a kétszáz éves nagyanyóval, aki rókává tud változni. Midori is kicune, de még csak próbálgatja a képességeit.

Egy nap meglátja a vonzó és különleges Akirát. A fiú mesél magáról a rókának, de sejtelme sincs, hogy az érti minden szavát.

Csakhogy nagyanyó nem nézi jó szemmel Midori és Akira barátságát, ezért Oszakába küldi a lányt, hogy belekóstoljon a városi kamaszok életébe – és eltávolodjon Akirától.

Midori egy csapat külföldi cserediákkal együtt kipróbálja a japán középiskolások mindennapjait. Szert tesz két új barátra: a szívtipró Tristanra, és a lázadó Reire, akik ki nem állhatják egymást.

Mennyi titok szövi át a rituális szabályokat követő, fegyelmezett japánok életét?

Hogy érzi magát egy félénk rókatündér a gimnáziumban?

És mi történik, ha Akira egyszer csak felbukkan Oszakában?


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading