Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 LMBT könyv, amiből filmet kéne forgatni!

A Szólíts a neveden kritikai sikereket ért el, Oscarra is jelölték, míg a Kszi, Simon generációnk egyik legfontosabb filmje lett. Most, 2018-ban tehát nagyon úgy tűnik, hogy van igény az LMBT könyvekből készült adaptációkra. Ki is választottam 5 olyan könyvet, amit nagyon szívesen látnék viszont a vásznakon, vagy esetleg Netflix filmként.

Becky Albertalli – Leah on the Offbeat

Ez a könyv itthon nem jelent sajnos meg, de a remény hal meg utoljára. A hősnő a Kszi, Simon-ból megismert Leah, aki elfogadja önmagában, hogy biszexuális, és talán a bálra is egy lánnyal kéne mennie…

A biszexualitás kérdése sokszor még tabu, így már csak ezért is érdekes lenne a filmvásznon látni, de nem tagadom, érdekelne még az is, hogy mizujs a Kszi, Simon sztárjaival. Meg hát, Katherine Langford a képernyőn? Kell!

Benjamin Alire Sáenz – Aristotle és Dante a világmindenség nyomában

Olyan gyönyörű ez a regény, és olyan sok mély mondanivalóval van tele! A főhősök ugyanis mexikói származásúként élnek a ’80-as évek Amerikájában, a családjuk is kissé zűrös, ráadásul a barátság mellett kezdenek valami mást is érezni egymás iránt…

Az Oscar-díjas Holdfényt leszámítva a diverzitás nem jár élen az LMBT filmeknél, így a sikerkönyv adaptációja már csak ezért is időszerű lenne, ráadásul tényleg annyira élvezetes volt a regény, és olyan sok benne a lehetőség, hogy ennek a vásznon a helye.

Elle Kennedy & Sarina Bowen – Him

Ha minden igaz, ősszel érkezik a Könyvmolyképzőtől a hokisokról szóló regény, ahol két legjobb barát szeret egymásba, és tudják mindezt nehezen feldolgozni.

Tessék, ennyit tudok, a többit majd a könyv elolvasása után 🙂 De igazából nekem ennyi elég is, hogy filmen akarjam látni, mert ez a „csapattársak vagyunk, egymásba zúgunk” dolog ugyan klisé, de nagyon jól tud működni filmben és regényben is egyaránt. Ráadásul Elle Kennedy írta, tuti tele van vicces pillanatokkal!

Jandy Nelson – Neked adom a napot

Az itthon is megjelent könyv egy ikerpárról szól, amelynek az egyik tagja meleg. Szerencsére Noah és Jude is kap romantikus sztorit, ráadásul a maga nemében mindkettő gyönyörű, így a vásznon is tök jól mutatna.

Az egyetlen, ami talán kissé gond lehetne, hogy a két főhős a könyvben pár év eltéréssel mesél, így sok sikert, hogy olyan színészt találjanak, aki tizenhárom és tizenhét évesen is hiteles tud lenni. De ezzel együtt is: vállaljátok légyszi a kihívást!

Rácz-Stefán Tibor – Túl szép

Bocsánat, de nem bírtam ki, hogy ne beszéljek haza. Hisz annyira imádnám, ha a Túl szép című regényemből film lenne! A sztori szerint egy duci srác zúg bele egy ex-sportoló, szexi fiúba, és az érzései úgy tűnik, viszonzásra találnak.

Szerintem működne filmen is a történet, Valentin napon meg aztán pláne. Oké, tudom, nincs sok esély rá, hogy elkészüljön, de ha netán mégis, a Korhatáros szerelemből megismert Kovács Tamást kérem Olivérnek! 🙂