Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 romantikus könyvadaptáció, amit érdemes megnézni Valentin napon

Hétfőn újra itt a Valentin nap, a szerelem virágárusok ünnepe. Ha úgy érzitek, hogy most, vírushelyzetben nem szívesen mozdulnátok ki, netán a hétvégén gyúrnátok rá előre az ünneplésre, vagy csak romantikus hangulatban vagytok, íme 5 könyvadaptáció, amit érdemes lehet megnézni!

After – Miután

A félénk Tessa élete teljesen megváltozik, amikor bekerül a főiskolára, ahol megismeri a rosszfiú Hardint, akinek bonyolult és fájdalmas múltja van. A páros kapcsolata időnként toxikusnak is mondható (bár filmen talán nem annyira, mint a könyvekben), de kétségkívül szórakoztatóak és agykikapcsolósak lettek az adaptációk.

Ahol megnézheted: Netflix

A fiúknak, akiket valaha szerettem

Mi történik akkor, ha a fiúknak írt szerelmesleveleid eljutnak a címzettekhez? Mindezt úgy, hogy egyikük a tesód (volt) pasija. Saccperkábé erről szól ez a romantikus komédia, ami vicces, eredeti, és rendkívül cuki tudott maradni végig. Be kell valljam, itt én a filmet még a könyvnél is jobban élveztem.

Ahol megnézheted: Netflix

Hamupipőke (2021)

Oké, itt csaltam egy picit, ez az adaptáció ugyanis nem annyira a romantikára fókuszál, sokkal inkább az eredeti történet feminista verzióját láthatod benne, amiben Hamupipőkének nem az az álma, hogy hercegnő legyen, hanem szeretne divattervező lenni. És bár musicalről van szó, sok dal el is hangzik benne, de létező slágereket énekelnek el benne, és az egésznek van egy olyan menő hangulata, hogy talán a (heteró) pasik sem rohannak majd neki a falnak, ha meglátják. Én nagyon ajánlom ezt a filmet mindenkinek, pláne a Hamupipőke-zsáner rajongóinak.

Ahol megnézheted: Amazon Prime

Nap nap után

Képzeld el: nincs saját tested, így a lelked minden nap valaki máséba kerül. Nincs neved. Nincs saját életed. És ekkor szeretsz bele egy lányba… Már David Levithan könyvében is imádtam az alaptörténetet, és szerencsére itt a filmes kifejtés se volt rossz. Ügyesen megragadta az érzetet, hogy a szerelem mindent legyőzhet, és nem a test számít, hanem a lélek.

Ahol megnézheted: HBO GO

Tudsz titkot tartani?

Képzeld el: ülsz a repülőn, baj van, attól félsz, belehalsz. Félelmedben elmondod az összes kínos titkod a melletted ülő helyes pasinak. Akiről nem sokkal később kiderül, hogy a főnököd. Bumm! Az alapsztori zseniális, és bár a könyv szórakoztatóbban kivitelezte, de a film is nagyon élvezhető, és ami a legfontosabb, sokszor mosolyt is csal az ember arcára. Én nagyon élveztem. Ráadásul Tyler Hoechlin a főhős (és Alexandra Daddario).

Ahol megnézheted: Netflix