Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Elle Kennedy – The Score: A pont

Ó, hogy mennyire kellett most nekem ez az Off-Campus kötet! Kissé zűrös hetem volt, de miközben olvastam a történetet sikerült kikapcsolni a külvilágot és elmerülnöm Allie és Dean érzelmeiben. Meg amúgy is, az írónőtől mindig jó olvasni, hihetetlenül tehetséges, hiába dolgozik ugyanazokkal a klisékkel. (Kemény, erős lányok és szexisten vicces fiúk románca).

* Kíváncsi lettél? Szerezd be nagy kedvezménnyel ide kattintva *

Kifejezetten tetszett az, ahogy az írónő felépítette a két főhős románcát. Dean ugye tipikusan az a srác, aki nem akar lehorgonyozni egy lány mellett sem. Allie most van túl egy szakításon, és bár rühelli az egyéjszakás kalandokat, mégis ráveti magát a szexi Deanre, de aztán lelkifurdalása támad, mert ő nem ilyen lány. Ő kapcsolatban szeret élni, és olyannal lefeküdni, akivel már együtt jár, akiben megbízik.

Már a történet elején érdekes moreális dilemmát fejtegett az írónő. Kurva-e az, aki kábé ismeretlenül befekszik egy pasi ágyába? És ugyanezért el kell-e ítélni a pasit? Tetszett, ahogy ezt a karakterek kezelték, személy szerint Dean álláspontjával értek egyet. Mindenki maga dönti el mit csinál, és ne aszerint éljük az életünket, hogy mások mit mondhatnak. Egyszerűen csak élvezzük a dolgokat.

Az írónő a továbbiakban is szépen fejtegette a kapcsolatukat, ahogy szép lassan összebarátkoznak, megismerik egymást, és úgy válnak egyre fontosabbá a másiknak. Persze, végig ott voltak a heves szexuális együttlétek, az írónő szokás szerint arcpirító leírásokat használt, de ez csak megszínezte a dolgokat. A lényeg azon volt, hogy nem csak az ágyban, hanem azon kívül is jobbá teszik a másik életét.

Ahogy én elképzeltem: Dean | A fotón: Chord Overstreet
Ahogy én elképzeltem: Dean | A fotón: Chord Overstreet

Az, ami a két fiatal között kialakult gyönyörű lett, és Kennedy is nagyon hitelesen át tudta adni a szerelmüket. Ráadásul a végén kaptunk egy olyan csavart, ami miatt az utolsó oldalak is izgulósak lettek, ez pedig egy New Adult regény esetében nagy dolog. A közös tévézéseiket pedig külön ki kell emelnem. Hát a jelenetek, amikor a francia szappanoperát, a Solange-ot nézték, na az konkrétan sírva röhögős lett.

Szerencsére a karakterek önmagukban is érdekesek voltak. Alliet például nagyon megszerettem. A lány színésznek tanult, erős tudott lenni szinte minden esetben, és külön jó pont volt az út, amit bejárt. Gyönyörű volt a karakterfejlődése, és tetszett az, hogy Dean mennyi pozitív dolgot hozott ki belőle. Erősebbé vált a kapcsolatának hála, ez pedig az egész életére kihatással lehetett. Ó, és végre itt egy lány, aki kicsit durvábban szereti. Tetszett, hogy az ágyban el tudta engedni magát, és nem egy szende szűzet kaptunk, hanem egy olyan nőt, aki bevonja a közös szexbe a vibrátorát, vagy kikötözi a párját aktus közben. (Mondtam én, arcpirító jelenetek).

Dean is különösen közel került a szívemhez. A srác nem csak vicces volt és halál laza, hanem annál sokkal több. Jól lett például bemutatva az, hogy milyen láthatatlan töréseket és megfelelési kényszereket okozhat az, ha valaki aranykanállal a szájában született meg. A húgával, Summerrel való jeleneteit is imádtam, egyszerűen sírva röhögtem minden pillanatukon. No és amilyen a gyerekekkel volt! Pláne a kis Dakotával. Ahww. Az kicsit fura volt, hogy nem a hokis srácok, azaz Garrett, Logan és Tucker voltak a legjobb barátai, hanem Beau, a focista, de fájdalmasan gyönyörűen építették fel a barátságukat. Az Alkonyatos elemezgetés pedig mindent vitt.

Ahogy én elképzeltem: Allie | A fotón: Bridgit Mendler
Ahogy én elképzeltem: Allie | A fotón: Bridgit Mendler
Értékelés: 10/10

Laza, vicces és szórakoztató volt a könyv, amiben akadt jó pár morális dilemma, és olyan szexi jelenetek, hogy tuti elpirultam hatvankétszer olvasás közben. Ütős volt az egész, nem lehetett nem drukkolni a főhősöknek, és letenni is épp elég nehézkes volt a könyvet, amikor éppen más dolgom akadt. Szuper élmény volt, no.

Hogy tetszik a borító? Iszonyatosan szexi lett!

Kinek ajánlom elolvasásra? A New Adult regények szerelmeseinek mindenképpen. Isteniek az Off-Campus könyvek, kár lenne kihagyni őket.