Home Könyvek listák 6 könyv, amit még azelőtt elolvastam, hogy film vagy sorozat lett volna...

6 könyv, amit még azelőtt elolvastam, hogy film vagy sorozat lett volna belőle

Én azok közé tartozom, akik kifejezetten szeretik, ha egy sorozat film vagy tv-sorozat lesz. Még akkor is, ha netán megváltoztatnak benne dolgokat. Például a Shadowhunterst is tudom szeretni, csak (nagyon) el kell vonatkoztatnom a könyvektől.

És igen, szeretem a filmes borítókat is, van, hogy jobban, mint az eredetit. Most azokat a könyveket szedtem össze, ahol fürge voltam, és még azelőtt elolvastam, hogy egyáltalán felmerült volna az adaptáció, és/vagy elkezdődtek volna a forgatások. Nagy eséllyel több is van, csak ezek jutottak eszembe most hirtelen 🙂

Jay Asher – Tizenhárom okom volt

Emlékszem, nem sokkal a megjelenés után csaptam le rá, miután egy barátom nagyon kitartóan ajánlgatta. Hamar beleszerettem a regénybe, kétszer is kikölcsönöztem a könyvtárból, olyan nagy hatással volt rám Hannah története. A tv-sorozatot is nagyon szeretem, bár a második évadban kissé csalódtam.

Becky Albertalli – Simon és a homo sapiens lobbi

Annak idején úgy vártam ezt a könyvet, mint a messiást. Külföldi blogokon már ódákat zengtek róla, és a Libri is ügyesen beharangozta a megjelenést. A könyvet pedig pár apróbb hibától eltekintve nagyon szerettem, így aztán oda és vissza voltam az örömtől, mikor kiderült, hogy film is lesz belőle. Pláne Nick Robinsonnal!

David Levithan – Nap nap után

Már a hazai megjelenés környékén volt szerencsém elolvasni, és nagyon magával ragadott a történet. Leginkább az üzenete, az, hogy milyen szépen mesélt a szerelemről. Éppen ezért is örültem annyira a filmverziónak, amit mellesleg még nem láttam, de már kíváncsi vagyok, így hamarosan sort kerítek rá.

Jenny Han – A fiúknak, akiket valaha szerettem

Amikor itthon megjelent a könyv még szó sem volt a filmről. Viszont imádtam az írónőtől a Nyár trilógiát, és bizony Lara Jean története sem okozott csalódást. A film augusztus 17-én érkezik a mozikba, nagyon kíváncsian várom már. A trailerek alapján sikerült elkapni a hangulatot.

Beth Reekles – Kissing Booth: Csókot vegyenek

Ahogy megjelent itthon a könyv, elkezdtek róla cikkezni, miszerint olyan, mintha a 17 éves Stephenie Meyer írta volna. Na itt ami megragadta a figyelmem az írónő kora volt: rögtön érdekelni kezdett a könyv. Úgyhogy hamar el is olvastam, de maga a regény nem igazán tetszett. A Netflixen viszont idén debütált a film, amit ugyan még nem láttam, de még a nyáron sort kerítek rá, csak várok egy cseppet, hátha lesz magyar felirat.

R.J. Palacio – Csodácska/Az igazi csoda

Nem sokkal a Blogturné Klubhoz való csatlakozásomkor jelent meg a regény itthon, és már előtte pár nappal sikerült elolvasnom. Annyira meghatott, csodálatos történet volt. Már akkor éreztem, hogy ennek a filmvásznon a helye! Szerencsére ezt Hollywoodban is így gondolták, a belőle készült film pedig igazán méltó lett a regényhez, és sikerült átadnia a szellemiségét. Hallelujah!