Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Kirsty Moseley – The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window – Álmaim őrzője

Egyszerűen kellenek az ilyen könyvek, mint az Álmaim őrzője. Amiknél az ember tudja, hogy nem élete regényét éli át, ami sok ponton ugyan kissé hiteltelen, de mégis, eléri a legfőbb célját: szórakoztat. Ráadásul ez a regény ezen kicsit túl is ment, és még el is gondolkodtatott itt-ott.

A hősnőt, Ambert, és a bátyják Jake-et gyerekkorukban rendszeresen bántalmazta az édesapjuk. Mikor Amber tizenhárom éves lett, a férfi megpróbálta megerőszakolni a lányát. Jake – és a legjobb barátja, Liam – ekkor verték meg a férfit, és üldözték el a házból. Ambernek most, tizenhat évesen is küzd az emlékekkel, és Liam az egyetlen, akiben békére lel. De a srác csajozógép, nappal elviselhetetlen, éjszaka viszont amikor vele alszik, olyan tökéletes minden…

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

Szóval igen, már a történetből látni, hogy maga a regény kissé kiszámítható, de a becsületére váljon, nem lőtt el minden klisét. Például nem kaptunk szerelmi háromszöget, amit itt nagyon értékeltem. Egyszerűen az a plusz dráma már nem kellett volna bele, volt itt abból úgyis elég.

Amber elég durva dolgokon ment át, de tetszett az, hogy mindez nem törte meg. Erős tudott maradni, megőrizte a humorérzékét is, a regény pedig pont emiatt volt könnyen olvasható és a végletekig szerethető. Persze, megvoltak a pillanatok, amikor Amberből is előtört  fájdalom, de talán pont ezek voltak a legromantikusabbak is, mert jó volt látni, ahogy ott van Liam, átöleli a lányt, és segít neki.

A sztori szerint nyolc éven át aludtak egymás mellett, és sosem buktak le – azért ez kicsit khm, khm, khm, de maga az ötlet nagyon jó. A jelenetek pedig, amikor együtt aludtak, olyan végtelenül aranyosan lettek kivitelezve. Itt is dübörgött ezerrel a kémia, jók voltak együtt a szereplők, érezni lehetett, hogy mennyire szeretik egymást.

Ahogy én elképzeltem: Amber és Liam | A fotón: Miley Cyrus és Liam Hemsworth

Végig lehetett drukkolni, hogy összejöjjenek, és együtt is maradjanak. Ezügyben Jake-nél, a védelmező testvérnél kissé más reakciókra számítottam, de azért akadtak így is vicces pillanatok, mint amikor Jake tarkón csapta nem egyszer Liamet, azt mantrázva neki, hogy „ő a húgom„. Jake karakterét amúgy is csíptem, jó poénokat hozott, és ütős volt a védelmező szerepkörben is. Amber legjobb barátnője, Kate is mindent vitt, a pasifaló beszólásaitól sírva röhögtem.

Liam, mint könyves álompasi nagyon jól működött, bár azért nehéz elképzelni, hogy egy ilyen két lábon járó főnyeremény tényleg létezzen, de egy romantikus könyvben miért ne lehetne ott Mr. Igazi? Mert Liam nem csak külsőre, hanem személyiségre is egy olyan srác, akiről mindenki álmdozhat – én meg örültem, hogy ott áll fekszik a lány mellett.

Szerencsére azért nem csak a romantikán volt itt a hangsúly, akadtak komolyabb fordulatok is, és persze az apa is okozott még jó néhány gondot. Utóbbi miatt a regény izgalmas pontokban is bővelkedett. Bár Amber poszttraumás stressz problémáit kissé elmismásolták, de szerencsére így is foglalkoztak a témával, a karakterfejlődés pedig előjött szinte az összes karakternél.

Ahogy én elképzeltem: Amber és Liam | A fotón: Miley Cyrus és Liam Hemsworth
Ahogy én elképzeltem: Amber és Liam | A fotón: Miley Cyrus és Liam Hemsworth

Értékelés: 9/10

Nehéz értékelést írni, és még nehezebb pontozni egy ilyen könyvet. Az ember érzi, hogy nem volt tökéletes, bőven lehetett volna jobb is, de! Ennek a regénynek lelke volt, és olyan sodró lendülettel vitt előre a sztori, hogy iszonyú jól esett olvasni. Szórakoztatott, kikapcsolt, vidámmá tett. Elragadott a hétköznapokból, és nekem pont erre volt szükségem. Az Álmaim őrzője nem fogja megváltani a világot, de nem is ezért született meg. És ez így van jól.

Hogy tetszik a borító? Khm, hát izé. Ezt a borítót én terveztem, így nem véleményezem, furán jönne ki 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? Fura mód leginkább a LOL Könyvek (és persze a VP) rajongóknak. De olyan LOL-vibrálást éreztem végig.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

ÁLMAIM ŐRZŐJE – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából magyarul is érkezik Kirsty Moseley sikerkönyve, az Álmaim őrzője! Tarts velünk a romantikus regény blogturnéján, és ha szerencsés vagy, meg is nyerhetsz egy példányt a könyvből!

 • A könyv főhőse, Liam egy igazi álompasi, olyan, akár egy hollywoodi sztár, minden szívet meghódít a történetben.

  A mostani játékunk során mi is Liameket mutatunk a képeken, a te dolgod, hogy beírd a színész teljes nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába 🙂

  A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 06.04. – Sorok Között
  06.06. – Deszy Könyvajánlója
  06.08. – Kelly & Lupi olvas