Home Könyves meglepetésdobozok Doboznyitós! – Íme, az első hivatalos MyBooKz meglepetésdoboz!

Doboznyitós! – Íme, az első hivatalos MyBooKz meglepetésdoboz!

A meglepetés dobozok korát éljük, a legújabb, MyBooKz is megkezdte a hivatalos működését. A Bloggerbox után ezen a héten meg is érkezett az első dobozuk, amiből én is kaphattam egy példányt, amit nagyon köszönök.

A doboz kinyitásáról csináltam egy videót Facebookra, bénáztam is vele rendesen, de azért élveztem 🙂 Alább pedig ecsetelem is, hogy mi a véleményem a MyBooKzról!

A DOBOZ KÜLSEJE, CSOMAGOLÁS

A doboz külseje meglehetősen egyszerű, nincs túlbonyolítva, egyedül a feliratok dobják fel. Tetszik ez a letisztult design, a doboz is tartósnak tűnik, így nagy eséllyel használni is fogom majd másra, aminek azért örülök.

Viszont maga a csomagolás nagyon elszomorított. Értem én, hogy kell bele valami puha azért, hogy ne törjenek el a cuccok, de miért szeméttel kell kibébelelni? Konkrétan mikor a cuki lila papírt szétszedtem, és megláttam, hogy ott a szemét, máris elment a kedvem a doboz nyitástól, mert legszívesebben elmentem volna egy szemetes zzsákért, hogy a doboz alá rakjam.

Sajnos szükség is lett volna az extra védelemre, mert bármennyire is óvatos voltam, a szalmákból (vagy mi a szösz az) jó pár az ágyamra, és a földre hullott, így porszívózhattam is csomagnyitás után. Azért ez jócskán el tudja rontani az ember örömét 🙁 Nagyon örülnék, ha egy következő dobozban már valami olyan töltőanyagot találnának ki, ami nem hagy maga után szemetet. Mert ez a szalmaizé tényleg jól néz ki, ehhez kétség sem fér, csak hát tényleg nem buli takarítani az örömködés helyett.

MEGLEPETÉSEK

A meglepetéseknek viszont nagyon örültem! Végre nem papírhegyek, hanem hasznos holmik, amiket tudok majd használni. A belga étcsokoládét például hamar meg is ettük, a fotózásra már csak a dobozt tudtam felvillantani. Nagyon jó íze volt, tényleg.

A kerti varázs házi lekvár nagyon fincsinek tűnik, mindenképpen meg fogjuk enni, mert amúgy is szeretjük itthon a lekvárt. A szappan is tetszik, jó az illata. A kézzel hímzett könyvjelző a doboz gyengesége a szememben, mert bár szép, de annyi könyvjelzőm van már, hogy nem mozgat meg annyira.

No és ott a lámpa! Ahhoz lehetett volna valamilyen használati utasítás, mert sokáig azt se tudtam micsoda, és csak akkor tudtam bekapcsolni a lámpát, mikor a MyBooKz megírta hogy kell. De! Nagyon örülök a lámpának! Amikor Budapestről jövök haza, esténként a buszon sosincs világítás, így az egyik kezemben a mobilomat szoktam tartani elemlámpaként, a másikban meg az e-book olvasóm. Mennyivel egyszerűbb lesz felcsippenteni a lámpát a pólómra, és olvasni. Úgyhogy, nálam ez a lámpa nagyon betalált, szuper meglepetés volt.

A KÖNYVEK

És akkor eljutottunk a necces ponthoz. A könyvek… Kicsit úgy érzem, hogy a könyvek a MyBooKz legnagyobb gyengesége, és a legnagyobb erőssége is egyben. Az pedig, hogy ezt ki éli meg pozitív vagy negatív dologként, egyértelműen annak a kérdése, hogy milyen könyveket szeret olvasni.

Én már akkor gondban voltam, mikor a MyBooKz megkérdezte, mit kérek a YA könyv mellé. A Gyerek kizárva, mert nincs gyerkőc a családban sem. A misztikus és noncifction az a kategória, amit YA-ban elolvasok, pl. egy YA-sci-fi jöhet, de egy felnőtt nem, mert teljesen más eszköztárral mesél. A Women’s fiction mellett döntöttem második könyvként, noha előre tudtam, hogy óriási szerencse kell ahhoz, hogy olyan könyv legyen itt, ami érdekel.

A dobozban sajnos valóra is váltak a félelmeim. A YA könyv, a Hogy folytassam? hatalmas boldogság nekem, szemeztem is vele jó ideje, még a blogon is írtam róla. Viszont J.K. Smith könyve, az Ismert ismeretlen nem egy olyan regény, ami engem kifejezetten érdekelne. Nem szeretném megbántani az írónőt, pláne mert cuki üzenetet is írt a könyvhöz egy mini könyvjelző mellé. Egyszerűen a fülszöveg alapján ez nem az én könyvem, olvasatlanul megy majd a polcra.

És pont ezért érzem a legnagyobb gyengeségnek a MyBooKz-nál a könyveket. Mert nekem a YA az a kategória, ahol nagyon nagy esély van arra, hogy boldogság lesz a vége. Másutt meg nem igazán, és nem akaródzik kockáztatni, egy ilyen árú doboznál meg pláne. A családosoknál viszont jól működhet a doboz, hiszen anya-gyerek is nyithat együtt, mindketten szuper cuccokat kapva, hogy anya-apa is játszik ugye.

Én pedig, egyedül, YA-kedvelőként annak örülnék, ha nem kéne választani a típusok között, és aki inkább csak egy kategóriában szeretne olvasni, mondhassa azt, hogy “kettő YA legyen a dobozban, köszönöm”. Kérdés az, hogy van-e erre valós igény, és rajtam kívül van-e bárkinek gondja ezzel. Mindenesetre ezzel a két különböző típussal mindenképpen befedtek egy piaci rést, és maga az ötlet is jó. Egyszerűen én vagyok az, aki ugyan ugrál a kategóriák között, de ritkán, és előtte jó alaposan csekkolja a könyvet, így nem tud tulajdonképpen jól választani.

ÖSSZEGEZZÜNK!

Két könyvből egy nagyon betalált, a dobozt a szemét ellenére azért jó buli volt kinyitni, és az ajándékokat is nagyon szeretem. Végtére is, öt ajándékból négy nagyon hasznos, és a könyvjelzőnek is van azért helye egy könyvmoly otthonában.

Első doboznak szerintem jó volt, és biztos vagyok benne, hogy lesz még itt fejlődés. Mindent egybevéve én elégedett vagyok. Kiruu kiszámolta, hogy a dobozban lévő cuccok összára kb. 11.400 ft lenne, ha te szerzed be, ehhez jön még a postaköltség, és a dobozra van 10% kedvezmény, amit így 12.490 ft-ért vehetsz meg. Tulajdonképpen összejön ez, így szerintem nem lóg ki a lóláb, bár tény, hogy nem ártana a dobozba valamilyen nagyobb, extrább saját készítésű cucc, aminél senki nem mondhatja, hogy “saját magam is be tudnám szerezni“. De én még így is elégedett vagyok, különösen a lámpa miatt.

Ha kíváncsi lettél, a következő havi doboz ide kattintva már rendelhető is, a SOROK321 kuponkóddal pedig -10% kedvezményt is kaphatsz.