Home Könyvek listák Spin-offot nekik! – 5 YA mellékszereplő, akinek imádnám a saját könyvét olvasni

Spin-offot nekik! – 5 YA mellékszereplő, akinek imádnám a saját könyvét olvasni

A könyves világban nem meglepő, hogy egy-egy mellékszereplő saját regényt kapjon. Ilyen például Luc története, akit a Luxen szériában ismertünk meg, és érkezik a saját könyve, a The Darkest Stars. Vannak ám még olyan mellékszereplők, akikről szívesen olvasnék spin-off könyvet. Íme, a lista!

1. Blue – Simon és a homo sapiens lobbi (Becky Albertalli)

Mivel úgyis divatosak a tükörregények, hát nem lenne szuper megismerni Blue verzióját? Látni azt, miként szeret bele Simonba, hogyan küzd azzal, hogy elfogadja a saját identitását, és előjöhetnének az egyéb félelmei is, amiket Simon szemén át láthattunk. Nagyon érdekes lenne megismerni a “másik” oldalt. Különösen azt a részt, amikor Blue tudja, hogy Simont őt keresi.

2. Viktor – Tükörlelkek (Papp Dóra)

A hősnő legjobb barátjaként a saját neméhez vonzódó, a tánc szerelmeseként srácként már sokat láthattuk Viktort, de az ő története még nem lett happy end. Túl lett élete első szakításán, de még annyi út lenne a fiú előtt, amit olyan szívesen elolvasnék. Csak reménykedek benne, hogy Papp Dóra meglep majd minket vele.

3. Risha – A nyertes trilógia (Marie Rutkoski)

Risha karaktere volt az egyik kedvencem a sorozatból. Ő az, aki kislányként kerül keleti hercegnőként, de valójában fogolyként az udvarba, és a feladata lenne, hogy megölje a császárt. De végül nem teszi meg, hiszen hogy menekülne meg ezután? Risha élete nagyon kalandos és fájdalmakkal teli, a személyisége mégis megnyerő. Isteni lenne elolvasni az ő történetét, akár a Nyertes csókja utáni időszakra is vevő lennék.

4. Blue – Lány, darabokban (Kathleen Glasgow)

Charlie legjobb barátnője, Blue is a klinikán lett kezelve, a harminc éves lány többször próbált öngyilkos lenni. A kötetben annyira jól lett ábrázolva a karakter, és olyan érdekes lett bemutatva a személyisége, hogy nagyon szívesen végignézném azt, mi lesz vele a Lány, darabokban vége után, és miként bírkózik meg a saját démonaival. Akkor meg aztán pláne, ha marad ez az imádnivalóan szarkasztikus stílus.

5. Izzy – A végzet ereklyéi (Cassandra Clare)

Ugye nem csak én érzem azt, hogy Izzy kissé háttérbe van szorítva? Nekem ő az egyik kedvencem a sorozatból, imádom az erős, bátor, badass női karaktereket, akiknek az érzelmeik is a helyükön vannak. Izzy számomra ilyen, de úgy érzem, Clary, Alec és Jace nagyon elnyomják őt, mint karaktert.

Kábé egyetlen emlékezetes pillanatot tudok csak nála felidézni A végzet ereklyéiből, amikor Sebastiannal harcolt. Szerintem sokkal többet érdemelne a karakter, és bízom benne, ha saját kötetben nem is, de más Árnyvadász könyvekben azért előtérbe kerül. Megérdemelné!