Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Colleen Hoover & Tarryn Fisher – Never, never: Soha, de soha 3.

Most, hogy véget ért a Never, never sorozat, kissé kettős érzések kavarognak bennem leginkább azért, mert engem az első rész nagyon magával ragadott. Szeretem ugyanis a rejtélyközpontú YA cuccokat, és iszonyú kíváncsi lettem, hogy vajon mi történet a főhősökkel, hogyan lehet az, hogy Charlie és Silas emlékezete kétnaponta kitörlődik.

Sorra gyártottam magamban a teóriákat, a vudu vonal például nagyon megfogott. A rejtély kiderülése után viszont valahogy…. csalódtam. Nem volt rossz megoldás, alapvetően az ötlettel nincs gondom, viszont a kivitelezéssel igen.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

Az első részt elvitte a hátán az újdonság varázsa és az érdekes rejtély, a második kötetben dominált az izgalmas elrablós szál, ami sokat hozzáadott a jósághoz. A harmadik részre viszont nem maradt más, csak a rejtély megoldása, és mivel maga az ötlet nekem kissé nyálas volt (a jó epilógus dacára is), így picit rossz a szájízem.

Úgy érzem magam, mint a Pretty Little Liars vagy a Gossip Girl sokadik évadánál, amikor a jó alapötlet kissé kifulladt, és a lezárás emiatt nem tudott elég nagyot ütni. De igazából ennek a fő oka az, hogy a rejtély megoldása nekem nem tetszett. Ha valakinek tetszik, szerintem imádni fogja a lezárást is.

Viszont! Sok olyan része volt a könyvnek, amit nagyon élveztem. Például Charlie és Silas kettőse még mindig jól működik, a romantikus jeleneteiket is imádtam. Akárhányszor szeretnek egymásba, az mindig pofátlanul jó. Akárcsak a poénjaik. Komolyan, sok jelenet sírva röhögős.

A karakterfejlődésért is oda voltam. Charlie jelenete a börtönben az apjával egyértelműen a sztori csúcspontja volt, minden soráért rajongtam. Silasnél is tetszett, hogy kiállt magáért, a vágyaiért, kellett ez nagyon, mert ezektől a pillanatoktól vált szerethetővé a regény.

Amit még ki kell emelnem, az a főszereplők testvérei. Hogy ők mennyire ütősek! A tapogatózó szerelmük, az, ahogy a tesóik bajához álltak, és eleve érdekes volt a szemükön át látni a főhősöket (még ha nem is voltak nézőpont karakterek).

Összességében annyit tudok elmondani, hogy a Never, never alaptörténete zseniális, a romantikus szál mindent visz, a poénos helyzetek és az izgalmak feljavítják a sztorit, viszont sajnos a nagy rejtély megoldása volt az, ami miatt kissé elszontyolodtam. de így se bánom, hogy elolvastam a könyveket, és szerintem ti is bátran kezdjetek bele, mert benne van a pakliban, hogy még az okot is imádni fogjátok.

Értékelés: 7/10

Minden hibája dacára azért nem volt olyan rossz ez a könyv, gyorsan le is csúszott, az írónők stílusa is imádnivaló. Az epilógus pedig sokat hozzáadott a kerek egészhez, jó volt betekinteni a jövőbe.

Hogy tetszik a borító? Gyönyörű! És imádom a szimbolikáját is. Végre együtt!

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

NEVER, NEVER – SOHA, DE SOHA 3.- BLOGTURNÉ

  • Colleen Hoover és Tarryn Fisher a Soha, de soha előző két kötetében már bebizonyította, hogy remek párost alkotnak együtt. Hamarosan pedig minden titok kiderül, ugyanis áprilisban megjelenik a sorozat harmadik és egyben befejező része a Könyvmolyképző Kiadónál. Lehull a lepel Charlie és Silas amnéziájának okáról, arról, hogy vajon képesek-e ezt az állandó körforgást megállítani, és talán a legfontosabb, hogy tovább tudnak-e lépni a múlton és együtt maradnak-e a fiatalok. Ha kíváncsiak vagytok a válaszokra, tartsatok a blogturné 4 bloggerével, és játsszatok a könyv egy példányáért.

  • A játék során állításokat fogtok találni minden blogon, és azt kell eldöntenetek, hogy a szerzőpáros melyik tagjára vonatkoznak. A rafflecopter dobozba tehát, Colleen vagy Tarryn nevét várjuk.
    Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    Az egyik írónő felkérte Griffin Peterson zenészt, hogy énekelje fel az egyik könyvében megírt dalszövegeket.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 04.03. Könyvvilág
    04.05. Sorok között
    04.07. CBooks
    04.09. Dreamworld


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading