Home Hírek Ne érints! – Magyarul is folytatódik Tehareh Mafi sorozata, jön az 5-6....

Ne érints! – Magyarul is folytatódik Tehareh Mafi sorozata, jön az 5-6. rész!

Tahereh Mafi izgalmas disztópiája, a Ne érints! eredetileg egy trilógia volt, ami egy olyan világban játszódik, ahol már nincs ózonréteg, kevés a szárazföld, nincs demokrácia. Egy katonai szervezet irányít, pár embernek pedig különleges képességei vannak, mint Julietnek, akinek az érintése halálos, és ezt rossz célra akarják felhasználni…

A sorozat első kötete 2010-es évek elején jelent meg angolul és nagy siker volt, a harmadik rész végén Mafi úgy-ahogy lezárta a szálakat, és kaptunk egy finálét. Igenám, de a nagy siker miatt Mafi úgy döntött, ír egy második trilógiát is, amiből itthon csak a Ne hazudj! jelent meg 2018-ban, azóta viszont nem jött az ötödik és hatodik kötet, vélhetően azért, mert kevesen olvasták a sorozatot.

Jött viszont a TikTok, ahol a Ne érints! sorozat is kifejezetten felkapottá vált, és sokan belekezdtek a szériába, és elkezdték várni a kiadatlan részeket. Szerencsére a Gabo kiadó is észlelte az igényt, így megosztották, hogy az első négy kötet utánnyomást kap, és ezen a héten meg is jelennek, a kiadó oldalán például rendelhetőek. Az 5-6. kötet is meg fog jelenni magyarul, de ehhez egyelőre nincs megjelenési dátum. Nekem már az is öröm, hogy jön, nagyon várom, hogy olvassam őket.

Nos, kifejezetten hálásak lehetünk a TikToknak (és persze a kiadónak), hiszen az itteni népszerűség miatt olvashatjuk tovább magyarul a sorozatot. Ha még nem kezdtél bele a Ne érints! világába, kifejezetten ajánlom, az első kötetről itt írtam véleményt.

Könyvkritika: Tahereh Mafi – Ne ​érints (Ne érints 1.)