Home Hírek LMBT romantika a 18. században – Jön magyarul a The Gentleman's Guide...

LMBT romantika a 18. században – Jön magyarul a The Gentleman's Guide to Vice and Virtue!

A tavalyi év egyik legnagyobb szenzációja volt Mackenzi Lee regénye, a The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue. A történet főhőse Monty, az angol arisztokrata, aki a testvérével, Felicityvel utazza körbe Európát.

Monty mindig is érezte, hogy a lányok mellett a fiúkhoz is vonzódik, és beleszeret a legjobb barátjába, Percybe. De hosszú út vezet a boldogságig…

A The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue az Alexandra Kiadó gondozásában érkezik, megjelenési dátum egyelőre nincs. Maga a regény viszont nagyon népszerű volt odakint.

A kritikák kiemelik, hogy a stílus és a főszereplő is nagyon szerethető, ráadásul komoly témákat érint. Szóba kerül például a rasszizmus, az epilepszia, a női egyenjogúság kérdése és a főhős biszexualitása is. Másrészt sokan keveselték a romantikát a történetben, ami bizony nem a legjobb ómen.

Részemről nagyon kíváncsian várom a regényt, mert hát, LMBT téma, ráadásul tényleg körülrajongott könyvről van szó. Ó, és Amerikában idén, 2018. október 2-án érkezik a folytatás, a The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy, amiben már Felicity lesz a hősnő.