Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Totál kiakadtam! Miért ez a srác lett Finch a Veled minden hely ragyogóban?

Az már nagyon régóta nyilvános, hogy lesz Veled minden hely ragyogó film, méghozzá Elle Fanning főszereplésével. Ezidáig pedig a férfi főhőst, azaz Finchet életrekeltő színészt keresték teljes gőzzel az alkotók.

Jennifer Niven pár napja már aktívan promózgatta az oldalán, hogy meglett Finch, szerinte a színész pedig hű de tökéletes, és annyira, de annyira jó, és ő olyan baromi boldog, plusz a srác tényleg mindenkit lenyűgözött, és wow, tehetségesebb, mint a nap, bla-bla. Na már itt elkezdtem gyanakodni.

A félelem pedig nem volt hiába, Finch karakterét ugyanis Justice Smith kapta meg, aki a Papírvárosok és a Nap nap után adaptációkból már ismerős lehet. A szerepekben, amikben láttam őt, abszolút nem érzékeltem azt a hú, de nagy tehetségét, de legyen, elhiszem én Jennifernek, de még így is van némi gondom.

Finch a könyvben fehér bőrű és kék szemű. Ez a srác fekete bőrű, és sötét szemű. Ha a whitewashingnál felháborodunk, akkor itt is kéne, ugye? Legalábbis, ez lenne a normális. És igen, engem kissé idegesít, hogy ennyire átírták Finch külsejét, mert a könyv olvasása közben tényleg annyira máshogy képzeltem el.

Persze, tudom. Ismerem a PC-dumákat. Jennifer elégedett vele, okkal kapta meg a szerepet, vonatkoztassak el a könyvtől, majd kiderül a filmben, hogy milyen, ne írjam le előre, bla-bla.

De már vagy másfél íve ígérgetik, hogy jó Finchünk lesz. Olyan, akit a könyvben megszerettünk. Jennifer is állandóan kérdezgette a rajongókat, hogy kit szeretnének, egy top10-es listát is összeállítottak, erre meg, teljesen hülyének nézik a rajongókat, amiért ennyire más lett a végeredmény.

Szóval ja, ez engem most kissé kiakasztott, pedig általában legyinteni szoktam az ilyen casting híreknél. Talán ha nem húzzák olyan régóta az agyam, vagy nem szerettem volna annyira Finchet, másként állnék hozzá. De így nem maradt más, csak a düh, meg a szomorúság. Idővel ez is el fog múlni. Idővel a filmet is várni fogom. De most…