Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez volt a 15 legnépszerűbb film és sorozat 2021-ben a magyar Netflixen!

A Netflixen már több, mint egy éve elérhető a toplista, ami megmutatja, hogy az előző napon melyik 10 műsor volt a legnépszerűbb az adott országban.

A Flixpatrol nevű oldal ennek a toplistának az alapjául pontoz: tehát ha egy sorozat az első a toplistán, 10 pontot kap, ha a tizedik, akkor 1 pontot. És így, ezeknek a pontoknak alapján tud összeállni egy népszerűségi toplista, ami viszonylag jól tükrözi, hogy az adott országban mik voltak tavaly a legnépszerűbb filmek és sorozatok.

Fontos kieemelni, hogy ezek viszonylagos adatok, hiszen amikor több nagy premier érkezik, mint most az Emily Párizsban és a Vaják, akkor nehezebb a toplistára felkerülni, ráadásul több olyan sorozat is van, ami vagy heti (pl. Riverdale) részekkel fut, vagy pár hónap alatt többször is hozott új részeket (pl. Lucifer), így nyilván többször tud a toplistán lenni.

Szóval, ez a lista inkább sorvezetőnek lehet érdekes, és kirajzolódik belőle, hogy mik voltak Magyarországon a legnépszerűbb tartalmak a Netflixen 2021-ben. Íme!

FILMEK

A filmek között hódítottak a családbarát tartalmak, amiket együtt lehetett nézni, a lista több, mint felét ilyen filmek teszik ki. A könyvadaptációk közül több is bejutott a legjobb 15-be, mint A fiú, akit Karácsonynak hívnak vagy az Apaság.

Az év kiemeltebb premierjei közül az Örökkön örökké Lara Jean a 27, a Moxie a 38., Kissing Booth utolsó része a 40. és Az utolsó szerelmeslevél a 44. helyen végzett

1. Mitchellék a gépek ellen
2. Különösen veszélyes bűnözők
3. Igen nap
4. Mindenkiből lehet hős
5. SpongyaBob: Spongya szökésben
6. A kis kedvencek titkos élete 2.
7. A halottak hadserege
8. Fontos vagy nekem
9. Finding Ohana
10. A lecsap csapat
11. A kívánság sárkány
12. A fiú, akit Karácsonynak hívnak
13. Apaság
14. A srác nem jár egyedül
15. Fear Street: 1994

SOROZATOK

A Netflixen magasan A nagy pénzrablást nézték a legtöbben itthon, köszönhetően persze a magyar szinkronnak is. Ezzel együtt a lista nagyon színes, és több képregény (Rivedale, Lucifer) és könyvadaptáció (You, Bridgerton) is a legjobb 15-be került.

További érdekességként íme pár imádott adaptáció és a helyezése: A vezércsel (22.). A Vaják (24.), Locke & Key (29.), A Szentjánosbogár lányok (35.), Virgin River (38.), A Felhők fölött 3 méterrel (64) és Sabrina (68.). A vaják (24.) teljesítményét külön kiemelném, mert a listára már a 2. évad premierje előtt is felkerült, annyian kezdtek bele a sorozatba, vagy darálták le újra a részeket.

1. A nagy pénzrablás
2. Squid Game
3. Lupin
4. A Bridgerton család
5. Sex/Life
6. Lucifer
7. Riverdale
8. Ginny & Georgia
9. You – Te
10. Egy szobalány vallomása
11. Arcane
12. A korona
13. Outer Banks
14. Sex Education
15. Árnyék és csont