Home Egyéb kategória Toplista – 2017-es kedvenc könyveim: 6-10.

Toplista – 2017-es kedvenc könyveim: 6-10.

Hűha! Eljutottunk a top 10-hez, azon belül is a második feléhez. Bevallom, itt már ténylegesen iszonyúan nehéz volt a döntés, mert az összes top tízes könyvemet imádtam, és nüansznyi különbségek döntöttek arról, hogy melyik regény hányadik helyre kerüljön.

Egy biztos, három nagy meglepetés is akad a listában, mert a 7-10. helyezett könyveknél nem hittem volna az olvasás előtt, hogy ekkora kedvencek lesznek. Íme, a listám!

10. Kelly Oram – Cinder és Ella

A re-telling sztorikat alapvetően imádom, és az, ahogy Kelly Oram a Hamupipőkét átültette napjainkra zseniális ötlet, és ahhoz méltó kivitelezés. Olvasás előtt egy laza LOL-könyvet sejtettem, ami csak elszórakoztat, de nem feltétlenül ad át értéket. No és itt jött a meglepetés!

Az, hogy Ella kissé megcsúnyult a könyv elején már ezerrel beizzította a szálakat, de a főhősök kapcsolata, a lány önértékelési problémái, a srác sztárléte miatti érzései, és eleve az egész milliő, és a vicces szituációk abszolút kedvenccé tették a könyvet.

9. Leah Remini – A bajkeverő

A szcientológia egy olyan dolog, amiről mindenki hallott már, de nem mindenki tudja, hogy mit is jelent igazából. Ezzel én is így voltam. Sejtettem, hogy nem egy jó dolog, de nem hittem, hogy ennyire durva.

A Férjek gyöngye sorozatból ismert Remini kendőzetlen őszinteséggel mesél, olyan titkokat árul el, amitől az állam leesett. Emellett a sztárságról, kulisszák mögötti dolgokról, magánéleti siklásokról is szó esik, miközben abszolút nem fényezi magát, vállalja a hibáit. A könyv pedig olyan lehengerlő stílussal van elmesélve, hogy nehéz volt percekre is letennem.

8. W. Bruce Cameron – Egy kutya négy élete

Hálás vagyok a filmnek, mert ha nem készül el, akkor nagy eséllyel nem olvasom el a könyvet sem. A trailer győzött meg, és milyen jól tettem, hogy beneveztem!

A könyv egy gyönyörűen és viccesen megírt érzelmi hullámvasút. Egyik pillanatban önfeledten kacagok, aztán egyszerűen zokogok. Nagyon megindító volt, és olyan hitelesen és szeretettel teljesen mutatta be a kutya-ember közti kapcsolatot, amit csak szeretni lehet. Abszolút kedvenc lett, és naná, hogy jobb, mint a film.

7. Cassandra Clare – Lady Midnight

Bevallom, ettől a kötettől is tartottam egy kicsit. Csupa jót hallotam róla, de a Pokoli szerkezetek magasra tette a lécet. Szerencsére Clare átugrotta, bár talán kevesebb oldalszámban jobban működött volna a sztori.

Az Árnyvadászok világáért még mindig oda vagyok, Emma és Julian párosáért dettó, de izgi volt az egész szitu, a karaktereket is a szívembe zártam, az LMBT szálért pedig különösen hálás vagyok az írónőnek. Az i-re a pontot pedig egyértelműen a régi szereplők cameói tették fel.

6. Nicola Yoon – Minden, minden

Bevallom, elsősorban ezt is a film miatt olvastam el, de a könyvet is imádtam. Csillagainkban a hibát vártam tőle, de teljesen mást kaptam.

Maddie és Ollie kapcsolatának a bemutatása érzékeny és rendkívül szerethető lett, miközben az írónő érzékletesen átadta, hogy milyen lehet Maddie helyében egy ilyen betegséggel élni, és eközben engem is elgondolkodtatott arról, hogy mennyi mindent természetesnek veszek az életben, és hogy igenis megéri kockáztatni azért, hogy igazán éljünk.