Home Hírek Lányok csöndje – A disztópia, ahol csak egy szabály van: szülj fiút!

Lányok csöndje – A disztópia, ahol csak egy szabály van: szülj fiút!

Az Athenaeum Kiadó A szolgálólány meséje újbóli sikerének farvizén evezve egy elképesztő disztópiával indítja a 2018-as évét.

Jennie Malemed könyve egy olyan borzasztó világban játszódik, ahol egyetlen íratlan szabály létezik csupán: szülj fiút! El tudjuk képzelni mi lehet ott a lányokkal?

A szolgálólány meséje, vagy épp a Tiéd vagyok könyvek imádójaként a Lányok csöndje is kötelező olvasmány lesz nálam, remélem a gyomrom is bírni fogja a retteneteket.

A könyv megjelenése 2018. január 17-én esedékes. Mindössze egy dolgot sajnálok: a magyar borító szerintem nem lett a legszebb.

Jennie Melamed – Lányok csöndje

Van valami, amit minden lány tud ezen a szigeten,
de senki nem beszél róla: SZÜLJ FIÚT!

Ahol a totális hazugság a legkisebb bűn, amit elkövetnek a gyereklányok ellen, ahol az ortodox rend a szabadság és az emberi méltóság teljes hiányát jelenti a lányok számára, ahol a világtól elzárt sziget idillje maga a kilátástalanság – ott az elnyomott gyerekek álmodnak maguknak egy szebb, szabadabb, élhetőbb világot. Aztán a serdülő Janey Solomon kilép a sorból, és azt mondja: NEM!

A gyermekek ellen elkövetett abúzus antropológiai aspektusaiból és pszichiátriai kezeléséből doktorált Jennie Melamed nem tanmesét írt a rendszerszintűvé tett molesztálásról, hanem a nővé érő lányok lelkének végtelen gazdagságát, a méltóságra vágyó fiatalok szabadságtörekvéseit ábrázolja ebben a felkavaró disztópiában.