Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jeaniene Frost – Első lobbanás

Én azon kevesek közé tartozom, akiknek ez az első Frost könyvük. Persze, hallottam korábban is a Cat és Bones sorozatról, de valahogy sosem jutottam el addig, hogy el is olvassam őket. A spin-offra viszont nagyon kíváncsi voltam, így lelkesen csaptam le az Első lobbanásra, ami izgalmas, vicces és romantikus vámpíros kaland volt a javából!

A történet hősnője Leila, a fiatal lány, aki egy baleset okán különleges képességekre tett szert. Akihez hozzáér, azt megrázza, és bele is lát a múltjába, vagy akár a jövőjébe különféle emlékképek formájában. Miután a képessége lelepleződik elrabolják, hogy meg tudják ölni Vladot, a hatalmas vámpírt. A lány végül megmenekül, Vlad védelme alá kerül, és együtt kell kideríteniük, hogy ki áll a támadás hátterében, mielőtt újra lecsap.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen ide kattintva! *

Mivel nekem a világ és a karakterek is teljesen újak, így egy csomó meglepetésben volt részem. Például csak pislogtam az ötleten, amikor kiderült, hogy ki is igazából Vlad, milyen a múltja, és ez miként köthető össze akár Magyarországgal is. (Éljen a magyar utalás!) De ezzel együtt is új volt minden: a vámpírképességek, a hierarchia és az egész milliő. Egyértelműen tetszett Frost világa, tele volt zseniális ötletekkel, gondolatokkal. Pár pillanat erejéit feltűnt Cat és Bones is, szimpatikus volt a párosuk.

Bár vannak itt vámpírok, különleges képességek, meg halálos fenyegetések, a történet java része mégis a két főhős kapcsolatára koncentrál. Mert Leila és Vlad között már az első pillanattól tombolt a vágy, de ez önmagában nem elég. A lánynak sok mindent kellett magában tisztáznia, például Vlad erőszakos és vad természetét is, no és azt, hogy miként lehet képes elfogadni mindezt. Ugyanúgy a férfinek is le kellett küzdenie a múltjának a démonait.

Tetszett Leila és Vlad párosa, érdekes volt a romantikus kapcsolat kialakítása. Igen, itt is kaptunk egy arrogáns alfahímet aki érzékeny is tud lenni, és egy nagyszájú, erős hősnőt, aki sokszor idegesítő is tud lenni, de hiába operált a jól megismert klisékkel az írónő, működött a dolog. Plusz akadt azért jó pár füllesztő és szexi jelenet is, tehát aki szereti az erotikus-romantikus sztorikat, az nem fog csalódni.

Spoilerezni pedig nem akarok, így csak rejtélyesen említem meg, hogy a könyv fő cselekménye izgalmas volt, tetszett az is, ahogyan nyomoztak Vlad ellensége után, a könyv vége pedig annyira zseniálisan lett megoldva, és olyan ügyesen játszott a szerző a karaktereivel, hogy meg kell emelnem a kalapom. Azon meg pláne, hogy a mellékszereplőket is mennyire ügyesen kezelte.

Értékelés: 9/10

Most már értem, hogy miért szeretik annyira az olvasók Jeanine Frost könyveit. Kétségkívül jól ír az írónő, a karakterei ütősek, a poénok halálosak, a világ, amit megteremtett lélegzetelállító, a romantika-erotika pedig néhol elpirulásra készteti az embert. Kíváncsian várom a folytatást.

Hogy tetszik a borító? Imádom! Nagyon szexi, jó ránézni. Szerintem tökéletes választás, Vladot is hasonlóan képzeltem el.

Kinek ajánlom elolvasásra? Frost rajongókon túl azoknak, akik szeretik a romantikus-érzéki, és izgalmas (vámpíros) történeteket.

ELSŐ LOBBANÁS – BLOGTURNÉ

 • A vámpíros Urban Fantasyk egyik koronázatlan királynője, a fél vámpír vámpír vadász Cat, és a szemtelenül sármos Bones megalkotója, maga Jeaniene Frost tér vissza, hogy újra meghódítsa a magyar rajongók szívét. Ezúttal a Cat & Bones sorozat spinoffjával, melynek egyik főszereplője nem más, mint maga Vlad Tepesh! A Blogturné Klub 9 bloggere pedig 2017. november 22-től 2017. november 30-ig mutatja be nektek Vlad és Leila perzselő történetét.

 • Ebben a turnéban egy igaz-hamis játékot kell hibátlanul teljesítenetek, ahhoz, hogy esélyesek legyetek a három db Első lobbanás egy példányára. Minden állomásom találtok egy-egy állítás, amiről el kell döntenetek, hogy igaz-e avagy hamis. A helyes választ a rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok.
  Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

  Jeaniene Frost ír származású

  a Rafflecopter giveawayhttps://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 11.22. Függővég
  11.24. MFKata gondolatai
  11.25. Könyvvilág
  11.26. Sorok Között
  11.27. Olvasónapló
  11.28. Dreamworld
  11.29. Angelika blogja
  11.30. Insane Life
  12.01. Deszy Könyvajánlója