Home Hírek Meglopta az olvasóit a Book A Sloth Club könyves meglepetésdoboz csapata?

Meglopta az olvasóit a Book A Sloth Club könyves meglepetésdoboz csapata?

Sokáig halogattam, hogy írjak-e erről a témáról bejegyzést, de sajnos egy mai komment miatt egyértelművé vált, hogy erről beszélni kell. Ugyanis van rá némi esély, hogy a Book A Sloth Club könyves meglepetés doboz tulajdonosai meglopták a saját olvasóikat – legalábbis jó páran nem kapták vissza a pénzüket.

Aki netán nem tudná miről is van szó, gyorsan felvázolom az alap szituációt. 2017 novemberében az első magyar könyves meglepetés dobozként startolt el a BASC. Lehetőség volt olcsóbb áron előrendelni több hónapra a meglepetés dobozaikat, amiket előre ki kellett fizetni – ezzel éltek többen, akárcsak a belengetett, de gyakorlatban el nem indított detektív dobozos szolgáltatással.

A BASC végül 2018 őszén fejezte be a működését, méghozzá két ígérettel: hogy egyszer talán visszatérnek, és mindenkinek kifizetik a pénzt, amivel tartoznak. Utóbbira amúgy a törvény kötelezi is őket, hiszen előre beszedték a szolgáltatás díját, de a dobozok fizikai valójukban nem kerültek az olvasókhoz a bezárásuk miatt.

Ami azt illeti, én is majdnem a károsultak között voltam. Júniusban fél évre fizettem elő, mert bizalmat szavaztam a Book A Sloth Club csapatának. Viszont a pénzem visszakapása jóval nehezebb folyamat volt, mint vártam. Egyrészt a kártyám, amiről fizettem megszűnt a nyáron, így az első utalási időszakból kiestem, de hiába írtam meg időben a bankszámlaszámom, csak ígérgetéseket kaptam, pénzt nem.

Több kedves hangvételű levél megírása után januárban döntöttem úgy, hogy átváltok arra a bunkó stílusra, amit időközben a BASC csapata is elkezdett használni az olvasókkal szemben. Végül nagy nehezen megjött a pénz a számlámra. És akkor azt hittem, mindenki így járt: hogy tényleg megkapták az emberek a pénzüket. Sajnos ez nincs így.

Ma döbbenten olvastam Evelin kommentjét a molyon, amiben leírta, hogy több e-mail váltás dacára sem kapta vissza a több, mint 22 ezer forintját. Ide kattintva elolvashatóak Evelin sorai, ahogy más elkeseredett molyoké is.

Számomra mindez egészen elrettentő és szomorú dolog. Nyilván nem lehet egyszerű első cégesként minden teendőt időben elvégezni, ahogy a visszautalások is megterhelőek lehetnek anyagilag. De már eltelt öt hónap, ennyi idő alatt egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudták mindenkinek visszaadni a pénzét. Nem hiszem el, hogy nincs egy adatbázis, ami megmutatja, 500 vásárló fizetett, 490 kapta vissza a pénzét, akkor a maradék 10 vásárlót megkeresem, és egyénileg átbeszélem vele, hogy tudom nekik visszaadni azt, ami jár.

Mindenesetre én megtanultam a leckét: soha többet nem fizetek elő semmire, és gyanítom ezt a tanulságot más is az eszébe véste. Hiszen mekkora szégyen már az, hogy még nekünk kellett kaparni és küzdeni a saját jussunkért, és mindezekért ráadásul sokszor kétes stílusú választ kaptunk…

Mindenki maga valasztja meg, higy mire emlekszik az elso konyves meglepetes dobozril, mi remeljuk, hogy a tobbseg pl a vilagito kinyithato konyvre, aminek parja nincs es nem is valoszinu lesz egyik kesobbi dobozban sem.” – írta a BASC csapata az egyik kommentjében. Én azt hiszem, ez nem döntés kérdése.

Kétségkívül csodálatos dobozokat és meglepetéseket köszönhetünk a BASC csapatnak, de (mert van de), az, hogy az embereknek ennyi hónap eltelte után is futniuk kell a pénzükért elveti még annak a lehetőségét is, hogy csak a szépre emlékezzek, ha eszembe jut az első magyar könyves meglepetés doboz.

Innen, a távolból pedig kívánom minden olvasónak, akinek eddig a BASC még nem utalta vissza a pénzét, hogy mielőbb kapja meg azt, ami jár.

Update: Sajnos két újabb esetről is érkezett infó, másolom a lányok kommentjeit. Ez sajnos azt jelzi, hogy sokan várnak még a pénzükre: