Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – White Hot Kiss: Perzselő csók (Komor elemek 1.)

Jennifer L. Armentrout az egyik legtermékenyebb írónő, de szerencsére mindez nem megy a minőség rovására. A Perzselő csók pedig olyannyira bejött nekem, hogy két nap alatt ki is olvastam, hiába volt 480 oldal a teljes könyv.

És miért volt letehetetlen a könyv? Hát az izgalmak miatt! Elképesztő az, ahogy Armentrout szőtte a szálakat! Végig tele volt feszültséggel a könyv, sorra jöttek a titkok, és olyan dolgokat is meg mert lépni az írónő, ami másutt simán rész végi cliffhanger lett volna. Ez tényleg olyan regény, ami az ember kezéhez ragad, mert annyi izgalommal van tele, hogy csak a „még, még, még” gondolat lebeg az ember fejében. Velem legalábbis végig így volt.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted a könyvet *

A történet főhőse a tizenhét éves Lylia, aki félig démon, félig őrző, azaz vízköpő. A lány az őrzőkkel él, és folyamatosan igyekszik elnyomni a démon énjét, ami arra késztetné, hogy elszívja az emberek lelkét. A lány fogadott bátyja Zayne, az őrző, akibe érezhetően bele van zúgva. Layla körül egyre több a rejtély, több démon is el akarja tenni láb alól. Ekkor találkozik egy felsőbbrendű démonnal, ám Roth nem megölni akarja, hanem megvédeni. Aztán a srác feltűnik a lány iskolájában is…

Igen, jól sejtitek. Kaptunk egy szerelmi háromszöget, de érzésem szerint a jobb fajtából. Layla bár rajong Zayne-ért, nem lehetnek együtt, mert egyetlen csókkal is kiszívhatja a lelkét. Roth viszont démon, nincs lelke, vele simán együtt lehetne, de helló, a srác démon, őt pedig arra nevelték, hogy a démonok rosszak. Szóval, Laylának sokáig nehéz eldöntenie, hogy mi lehetne a helyes irány.

Ami a mitológiát illeti: egyértelmű biblikus utalások vannak a könyvben, démonokkal, angyalokkal, mindennel, ami kell. Az őrzők (vízköpők) feladata, hogy megöljék a démonokat és megvédjék az embereket. Az emberek pedig már tudnak az őrzők létéről, és naná, hogy megkezdődtek a tiltakozások ellenük…

Íme, a Komor Elemek sorozat szépséges orosz borítói. Elképesztőek!

A sztori igazából a romantika és az akció csodálatos keveréke. Mert tényleg tele van izgalmas jelenetekkel, sok a harc és a nem várt WTF fordulat. Emellett viszont a lágy, majd később erősebb romantika is dominál a kötetben köszönhetően Rothnak, a szexi démonnak, aki igazi rosszfiúként természetesen megmutatja a szolídabb, gyengédebb oldalát is, aminek egyszerűen lehetetlen ellenállni. De ne aggódjon senki, eközben Zayne is igazi könyves álompasi, és olyan isteni jelenetei vannak Laylával, amiket tűzforró olvasni. (Ebből ki is található, hogy mennyire átélhető a szerelmi háromszög).

Fontos kiemelni azt is, hogy mennyire szerethetőek a karakterek. Laylát egyenesen imádtam. Iszonyú nehéz neki folyton küzdeni a démon énjével, és egy olyan közegben élnie ami folyton arra emlékezteti, hogy mit tehet meg és mit nem. Még a legjobb barátainak is hazudni kényszerül, ráadásul egyre többen akarják megölni. És a szerelmi élete bár szexi, de kusza. Nagyon bejött, hogy a lány nem tört meg a nyomás alatt, sőt, okosan és erősen kezelt minden helyzetet. (Oké, az észt néha felülírták a vágyak, de helló, ez bárkivel megesik).

A férfi szereplők is ütősek voltak. Roth és Zayne igazi könyves álompasik, az érme két oldala, és gyanítom olvasóként sem egyszerű választani. Külön kiemelném Abbottot, Zayne apját, az őrzők vezérét. Olyan sokrétű karakter volt, akiről csak többet és többet akartam tudni. A legjobb barátok is aranyosak voltak, Staceynél pedig működött ez a szexmániásnak beállított durvább humor is. Apropó, humor: naná, hogy erős volt ebben is a történet, Roth szexi és olykor elgondolkodtató beszólásai pedig erősen vitték a prímet.

Értékelés: 10/10

Nehéz úgy beszélni a könyvről, hogy ne áruljak el spoilert, így csak összegzek. A Perzselő csók iszonyú jó történet. Akciódús, izgalmas, tele van különös csavarokkal, vicces helyzetekkel és nagyon durván jó romantikus részekkel. Armentrout zseniális témát talált, a mitológia is jól lett felépítve és bemutatva. Egyszerűen nem tudok hol belekötni, ez a könyv így tökéletes ahogy van.

Hogy tetszik a borító? Bevallom, nekem ez nem szerelem. A kiadó érezhetően próbálta feljavítani az eredetit, de már az se volt a legszebb. Nem rossz, meg figyeltek azért, pl. a tetkónak jelentősége van, meg a modellek se rosszak, csak olyan kis semmilyen ez a borító, nem olyan hangulatos, mint a Luxené.

Kinek ajánlom elolvasásra? Luxen rajongóknak egyértelműen, és a Young Adult szerelmeseinek is.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted a könyvet *

PERZSELŐ CSÓK – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Jennifer L. Armentrout legújabb sorozata a Komor elemek első része, a Perzselő csók. Layla félig démon, félig vízköpő, de igazából csak normális életet szeretne élni. Mindez álom számára, főleg amikor élete még jobban felkavarodik Zayne-nel és Rothtal.
  Ha kíváncsiak vagytok a hamarosan megjelenő Perzselő csókra, gyertek és tartsatok velünk az öt állomásos turnén és ismerjétek meg jobban Laylát, Zayne-t és Rothot.

 • Vízköpőkről nem sok könyv jelent meg itthon, de más lényekről annál több. Mostani játékunkban minden állomáson egy Könyvmolyképző kiadónál megjelent könyvsorozat borítójának részletét találjátok meg, azonban ne legyen ennyire könnyű, angol részleteket fogtok találni és ennek alapján kell beazonosítanotok. Miután megtaláltátok, a Rafflecopter megfelelő dobozába a magyar címet és az egyik nem emberi szereplőnek a nevét kell beírnotok.
  Némelyik könnyebb, másik nehezebb, netán kicsit más színűek és lehet közöttük beugratós is…
  A helyesen válaszolók között a könyv három példányát sorsoljuk ki.
  Játékra fel!

  Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 10.26 Insane Life
  10.27 Könyvvilág
  10.28 Sorok között
  10.29 CBooks
  10.30 Deszy könyvajánlója