Home Könyvek listák Könyvajánló: 10 kihagyhatatlan Arany Pöttyös regény

Könyvajánló: 10 kihagyhatatlan Arany Pöttyös regény

Ma egy ismerősöm megkérdezte, hogy vannak-e jó Arany Pöttyösök, mert még egyet sem olvasott. No, ezen felbuzdulva összeállítottam a saját toplistámat 10 olyan Arany Pöttyösről, amit imádtam. Ezen felül is vannak ám jóságok, az olvasók például A Bronzlovasért és az Outlander kötetekért is odavannak, csak azokhoz nem volt szerencsém, így nincs a listában 🙂

Fekete Judit – Az őrület határán. Kálmán Lili munkanélküli naplója

Lehengerlően vicces regény egy meglehetősen szomorkás témáról. A hősnő, Lili munkanélküli lett, a könyv pedig bemutatja, miként viseli mindezt a nő, és hogyan talál újra magára. Szerintem ezzel a történettel bárki azonosulni tud, hiszen a munkanélküliség bizony előbb-utóbb mindannyiunkat érinteni fog.

Fréderique Deghelt – Valaki másnak az élete

A hősnő egy nap úgy ébred, hogy nem emlékszik semmire élete elmúlt éveiből. Rádöbben, hogy három gyermekes anya, a férjére pedig emlékszik ugyan, de csak az első randijukra. Rá kell jönnie, hogy mi is történt vele, és hogyan szerezhetné vissza az emlékeit. A regényből film is készült.

Julianne Donaldson – Blackmoore

Sziruposan cuki regény, ami nagyon élvezhető. Az 1800-as években vagyunk, a hősnő egy elszegényedett nemesi fiatal hölgy, aki szerelmes a legjobb barátjába. Meghívást kap egy vidéki kúriába, Blackmoore-ba, ahol bizony megváltozik az élete.

Katherine Allred – Az ámbrafa

Egy fiatal nő egész életét bemutató regény, benne a nagy szerelemmel, Nickkel, aki teljesen felforgatta az életét, hiszen neki köszönheti a legszebb, és a legfájdalmasabb pillanatokat is. Igazi romantikus könyv, néhány klisés elemmel, de még így is nagyon élvezhető, leginkább az írónő stílusa miatt.

Leah Remini – Bajkeverő – Túlélni Hollywoodot és a szcientológiát

Mi is pontosan a szcientológia? Miért gyűlölik annyian? Mi köze van az egésznek Tom Cruise színészhez? Többek között ezekre is választ kaphatunk a Férjek gyöngye sorozat sztárjának a memoárjában, miközben azért bepillantást kapunk a Hollywoodi életbe is. Nagyon olvasmányos és felkavaró kötet.

Lisa Genova – Megmaradt Alice-nek

A hősnő egyetemi professzor, imádja a férjét és a gyermekeit. Az élete tökéletes, aztán rádöbben, hogy Alzheimer-kóros. Hogyan tovább? A regény bemutatja milyen hatással van az anya betegsége a családra, és miként változik meg az életerős, okos asszony élete. Felkavaró könyv, sokszor megríkatja az embert, de gyönyörű a történet. Julianne Moore Oscar-díjat kapott a filmváltozat főszerepéért.

Matthew Quick – Napos oldal

Ugyan nincs ott a könyvön az AP logó, de a belső oldal tanulsága szerint annak szánhatták. Akárhogyis, maga a történe zseniális. Két súlyosan depressziós felnőtt kapcsolatát mutatja be, megannyi humorral fűszerezve. És igen, sokkal jobb, mint a belőle készült film, amiért mellesleg Oscar-díjat kapott Jennifer Lawrence.

Pierre Lemaitre – Téboly

Nem is tudom olvastam-e valaha ennél csavarosabb könyvet – és ez azért nagy szó. Már vagy nyolc éve, hogy a kezemben volt, de sosem felejtem el. A hősnő szörnyűségeket követ el, gyilkol, menekül a hatások elől, de nem emlékszik rá, hogy mikor és hogyan tette mindazt, amivel vádolják. És megpróbálja kideríteni…

Shin Kyung-Sook – Vigyázzatok anyára

A könyvet leginkább az üzenete miatt szeretem: vigyázzunk az anyukánkra és becsüljük őt! A történet főhősei nem tették, egy nap szó szerint elveszítették az édesanyjukat. Most mindent megtesznek, hogy megkeressék az asszonyt, miközben visszaemlékeznek rá, hogy mennyi mindent tett értük az asszony.

W. Bruce Cameron – Egy kutya négy élete

Bizony, ebből készült a film is K.J. Apával és Britt Robertsonnal. Gyönyörű történet egy kutyusról, aki négyszer születik újjá, hogy ott lehessen a gazdája, Ethan mellett. Gyönyörű és vicces történet, ami bizony igazi érzelmi hullámvasút is egyben: nem egyszer ríkatja meg az olvasót.