Home Könyvek listák Íme 9 különbség A fiúknak, akiket valaha szerettem film és könyv között

Íme 9 különbség A fiúknak, akiket valaha szerettem film és könyv között

Augusztus 17-én bemutatta végre a Netflix A fiúknak, akiket valaha szerettem filmet. Isteni lett, sőt, bár ritkán mondunk ilyet, de szerintem jobb is a könyvnél. Akadt pár különbség is, alább ezeket olvashatjátok el. (Persze lehet, hogy kimaradt valami :))

#1 – A könyvben Lara Jean leveleit Kitty küldte ki, de gonosz okok vezérelték, így akart bosszút állni a nővérén. (Hú, de utálom a könyves Kittyt!). A filmben viszont Kitty azért küldte el a leveleket, hogy segítsen Lara Jeannek szerelemre találni. Hát nem édes?

#2 – A könyvben és a filmben is van autós jelenet, viszont a filmben Lara Jean kis híján elüti Petert a sztori elején, és ebből adódik egy nagyon cuki jelenet.

#3 – Peter a könyvben egy fekete audit vezet, míg a filmben egy jóva biztonságosabb Jeepet. Ez egy apró dolognak tűnik, de úgy tűnik, Peter azért vezeti az anyja autóját, hogy Lara Jean és Kitty is beülhessenek a kocsijába. Már ez önmagában sokat elárul a srác jelleméről, igaz?

#4 – Lara Jean tudja, hogy mi a jó, és imádja a romantikus regényeket és John Hughes klasszikus romantikus filmjeit. Legalábbis, a filmben ez van, míg a könyvben mindenféle cuki dolgokat csinál, például scrapbookot.

#5 – A filmben kicsit másként zajlik az első csók. Itt a pályán csókolja meg Lara Jean Petert, hogy elaltassa Josh féltékenységét. A könyvben ez a sulis szekrényeknél történik meg.

#6 – A könyvben Gen egy főiskolás fiúért hagyja el Petert. A srác pedig azért akar ál-kapcsolatot Lara Jeannel, hogy bizonyítsa Gennek, túl van rajta. A filmben viszont más a szándéka: féltékennyé akarja tenni Gent, és visszanyerni őt.

#7 – A könyvben Lara Jean jóformán csak a testvéreire számíthat. Bár Chris, a legjobb barátnője is mellette áll, de a filmben sokkal komolyabban segíti a lányt. Sőt, új változás a filmben, hogy Lucas, aki az egyik levelet kapta (és mellesleg meleg), Lara Jean legjobb barátja lesz több cuki, támogató jelenettel.

#8 – A könyvekben is akad pár komolyabb beszélgetés Lara Jean és Peter között, de a filmben mindezt tudták mélyíteni, hiszen több komolyabb beszélgetést is lefolytatnak, amiben a szüleik halála/távozása a fő téma.

#9 – Az első könyv úgy ér véget, hogy Lara Jean végre felfogja, hogy igazán szerelmes Peterbe, és megy, hogy találkozzon vele. Így megmaradt a függővég, a filmben viszont erről szó sincs. Egy plusz jelenetben Lara Jean elmegy Peterhez a suliba, felolvassa neki a szerelmes levelét, és összejönnek. Tehát emiatt kvázi lezártnak is tekinthető a film.

* Még nem olvastad a könyvet? Akkor szerezd be most! Katt ide! *