Home Hírek A Vámpírakadémia szerzőjének az új könyve jön a Könyvmolyképző Kiadótól

A Vámpírakadémia szerzőjének az új könyve jön a Könyvmolyképző Kiadótól

A Vámpírakadémia az egyik kedvenc könyvsorozatom, és olyannyira szerettem, hogy egy hét alatt ki is olvastam őket. Ilyen felütéssel naná, hogy kíváncsian várom az írónő, Richelle Mead új kötetét magyarul.

A megjelenés hírét az írónő erősítette meg a Facebook oldalán (itt a forrás), és meg is említi, hogy a The Glittering Courtra a Könyvmolyképző csapott le. A kiadó pedig molyon megírta, hogy ha minden jól megy, még idén meg is jelenhet. Ez ám a jó hír!

Ez egy könyvsorozat első kötete, de fontos elmondani, hogy az The Glittering Court végén lezárul a hősnő története, a második kötetben ugyanabban a világban vagyunk, de más szereplőkért drukkolhatunk.

És miről szól a regény? A középpontban a fiatal Adelaide grófnő, aki el akarja kerülni az elrendezett házasságot, amit a szülei erőltetnének rá. Így a saját szolgájának álcázva magát kíván új életet kezdeni Adoriában, az Újvilágban. Céljai eléréséhez csatlakozik a Csillogó udvarhoz.

A Csillogó Udvar egy iskolával egybekötött üzleti vállakozás, aminek a célja, hogy szegény lányokból olyan úri hölgyeket faragjanak, akik erős és gazdag házasságokat köthetnek. Adelaide az álcája érdekében részt vesz a képzésen, ahol kiemelkedő teljesítményt ér el.

Már egész jól titokban tudja tartani a kilétét, amíg át nem lát rajta a Csillogó udvar tulajdonosának a fia, Cedric Thorn. Adelaide szerencséjére a srác is komoly titkokat őriz, pechjére viszont kezd beleszeretni a fiúba…