Home Hírek "Túl fekete" volt a Librinek A szív ritmusa eredeti borítómodellje?

"Túl fekete" volt a Librinek A szív ritmusa eredeti borítómodellje?

Május 20-án érkezik Brittainy C. Cherry új regénye, A szív ritmusa a Libri Kiadó jóvoltából. A borítót is ma osztották meg, és én csak lestek, mert nem akarom elhinni azt, amit látok.

A kötet főhőse egy fekete pasi, ahogy ez az eredeti borítón is látszik. A magyaron pedig? Na ugye. Fel nem fogom miért volt jó ez a whitewashing. Ha tényleg problémának érzik, hogy sötét bőrű a borítómodell, simán rá lehetne tenni csak a lányt is.

És igen, tudom. És is csináltam már borítót olyan könyvhöz, amit nem olvastam. De könyörgöm, ha látom, hogy az eredeti borítón egy fekete pasi van, nem teszek más rasszút rá…

Nagyon bízom benne, hogy ez csak egy csúnya véletlen, és a Libri korrigálja majd a borítót.

Akit a könyv is érdekel, íme a fülszöveg:

Brittainy C. Cherry – A szívritmusa

Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány.

Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam.

Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.
Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán.
Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté.

De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.