Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Tényleg összebalhézott A Szürke ötven árnyalata írója és rendezője

Arról már korábban is voltak pletykák, hogy A Szürke ötven árnyalata filmek forgatása nehézkesen zajlott, hiszen jelen volt a könyvek írója, E.L. James is, hogy tulajdonképpen mindenbe beleszóljon. Ezt a filmek rendezője, Sam Taylor-Johnshon a napokban újra megerősítette.

A film premierjén. Jobb szélen E.L. James, mellette Sam Taylor-Johnson

Két különböző kreatív víziónk volt, az övé és az enyém, ami teljesen különbözött. Az összes jeleneten harcolnunk kellett. Kemény volt, mintha ragadós kátrányon kéne átgázolnom” – nyilatkozta a rendező. E.L. James legfőbb érve az volt, hogy a rajongók szerinte mit szeretnének a vásznon látni, és hogy lehetőleg az minél könyvhűbb legyen. Viszont vannak olyan dolgok, amik könyvben működnek, de filmben már kevésbé.

Ahogy telt az idő, a rendező és az írónő viszonya jelentősen megromlott. „Mindenkit kedvelek, de nagyon össze tud zavarni, ha valaki nem kedvel engem. Éppen ezért E.L. James nagyon összekavart.” – nyilatkozta Taylor-JOhnson, hozzáfűzve, hogy nehéz volt egy ilyen emberrel együtt dolgozni, akivel még a közös szinergia sem volt meg.

Ha ebben a harcban győztest lehet hirdetni, akkor az mindenképpen E.L. James volt, hiszen leginkább az ő elképzelései érvényesültek. Így nem is meglepő, hogy a második részt már James Foley rendezte.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading