Home Hírek Az Éhezők viadala szó szerint megmentette egy kisfiú életét

Az Éhezők viadala szó szerint megmentette egy kisfiú életét

Sok oka van annak, hogy az olvasás a lehető legjobb hobbi, az egyik pedig mindenképpen az, hogy a könyvekből rengeteg mindent tanulhatunk. Ez az eset is ezt bizonyítja.

Nemrégiben a 12 éves az amerikai Gloucester városában élő 12 éves Megan együtt játszott a barátaival, amikor is George megcsúszott a sárban, és komolyan megsérült. “Először nem is éreztem semmit, azt hittem, csak beütöttem a lábaamt, de amikor felhúztam, láttam a vágást, és elkezdtem sikítani, hogy valaki hívja a 911-et” – nyilatkozta a kisfiú.

A barátok pánikba estek, ekkor lépett akcióba a 12 éves könyvmoly, aki teljesen higgadt maradt. Eszébe jutott, hogy a könyvben mit tettek, amikor hasonló sérülés történt. Így Megan levágott a barátja nadrágjából egy kis anyagot, és szorosan megkötözte a lábát, hogy elállítsa a vérzést.

“Tudtam, hogy egy könyvben olvastam, és úgy gondoltam, hogy ez egy jó módszer lehet arra, hogy elállítsam a vérzést” – nyilatkozta Megan, a kis hős, és csak később döbbent rá, hogy bizony Az éhezők viadalából van a módszer. George-ért pedig nem sokkal később kiért a mentő, és kórházba szállították. Szerencsésen túlélte, de ha Megan nem cselekszik, tragédia is lehetett volna…

Mi mást is mondhatnék erre, nagy gratula Mackenzie-nek, hajrá könyvmolyok!