Home Hírek Az ezredik emelet – Jön a disztópikus Gossip Girl magyarul

Az ezredik emelet – Jön a disztópikus Gossip Girl magyarul

Az Insomnia könyvek belehúzott, és egy olyan Young Adult regénnyel érkezik, ami hatalmas sikert aratott Amerikában. Konkrétan hetekig mást se láttam a blogokon, mint Az ezredik emeletet.

A regényt legtöbben a disztópikus Gossip Girlként emlegetik, ami nem is véletlen, hiszen Manhattanben játszódk, a gazdagok elitjei a főhősök, akik közé a szegényebbek vágynak. A helyzetet pedig csak még érdekesebbé teszi, hogy 2118-ban vagyunk.

Az ezredik emelet Székely Szilvia fordításában érkezik 2017. július 07-én. Előbb-utóbb mindenképpen el szeretném olvasni, viszont a magyar borítót sajnálom. Az eredeti felhőkarcolós nekem jobban bejön – és nektek? Alább megnézhetitek a magyar borítót és a fülszöveget is.

* Ide kattintva már most előrendelheted Az ezredik emeletet *

Katharine McGee – Az ezredik emelet

2118 november, Manhattan. Huszonöt éve terpeszkedik a város közepén a Torony, az ezeremeletes acél- és flexiüveg monstrum. A legmodernebb technikával felszerelt épület város a városban, a végtelen lehetőségek otthona – persze nem mindenki számára. Az alsóbb szintek lakóit több mérföld és egy teljes évszázad választja el a „plafonburzsujok” maximálisan automatizált világától.

Avery Fuller családjával az ezredik emelet egyedüli lakójaként éli irigylésre méltó mindennapjait. Genetikailag tökéletesre formált lábai előtt hever a világ, a sikerre kódolt lány mégis magányos. Legjobb barátnőire is csupán abban hasonlít, hogy mindannyian rejtegetnek valamit. Persze egyszer minden titok kiderül, és ezt Watt Bacradi tudja a legjobban. Az Alsótoronyban lakó fiatal és ügyes hacker abból él, hogy mások titkait árulja jó pénzért. Ahogy körülötte mindenki, ő is a felsőbb szintek világába vágyik – de mit hajlandó megtenni ezért? És meddig megy el akkor, ha saját titkát kell megvédenie?

Avery, Leda, Eris, Rylan, Watt – átlagos tizenévesek, akik korántsem átlagos körülmények között élnek. A szolárlámpák hamis fényében nehéz elfogadni, hogy a szerelem még a Toronyban sem működik gombnyomásra.