Home Film és Sorozat kritika Jó dolog-e az erősödő Simon – Clary – Jace szerelmi háromszög a...

Jó dolog-e az erősödő Simon – Clary – Jace szerelmi háromszög a Shadowhuntersben?

Már nem kell sokat várni, 2017. június 5-én folytatódik a Shadowhunters második évada. A promóciók alapján pedig egy biztos: a Simon – Clary – Jace szerelmi háromszög egyre erősebb. És ez jó dolog-e? Nos, kifejtem a véleményem!

Figyelem! Könyv és sorozat spoiler veszély a cikkben!

Az alapszituáció

A sorozatban jelenleg ott tartunk, hogy Clary összejött Simonnal, mert azt hitte, hogy Jace a bátyja. Eközben Valentine elárulta Jace-nek, hogy Clary nem a húga, ezért Jace elhatározta, hogy visszaszerzi a lányt – aki ekkor éppen szenvedélyes csókot vált Simonnal a napsütésben. Ami ugye azt jelenti, hogy Simon már napjáró. A promóciós videók alapján pedig Simon és Clary le is fekszik majd egymással.

Könyves oldal

Ha csak könyves szemmel nézem a dolgot, akkor ez a szex már túlzás, és eleve, a könyvben ez a szerelmi háromszög nem is volt olyan erős, hiszen Clary érzései inkább barátiak voltak, nem mélyültek el szerelemmé. Mindez pedig később fontos lesz, hiszen a szakításuk után a barátságuk csak még erősebb lesz, az Árnyvadász Akadémia novellák végén pedig Clary lesz Simon parabatai-ja.

Tévésorozatos oldal

Miért is hagynák ki a drámát a készítők? Azzal, ha most Clary is rögtön dobja Simont, és összejön Jace-szel, legalább tíz résznyi drámának mondanának nemet az írók. Hülyék lennének megtenni, és ezt szerzőként valahol meg is értem. Másfelől, így sokkal élhetőbb lesz a szerelmi háromszög, ha Clary tényleg döntéshelyzetbe kerül, és igazán vannak romantikus érzelmei a két srác felé.

És most akkor örülsz, vagy mi van?

Igazából magam sem tudom. Egyrészt örülök annak, hogy a háromszög erősödik, és Clary tényleg esélyt ad Simonnak, nem csak mondja. Másrészt könyvrajongóként nehéz benyelnem a szexet. Plusz tegyük hozzá, már előre látom a drámákat, Jace kutyaszem nézéseit, és Clary vívódását, hogy melyik izmos srácot válassza.

Szóval ja, ebből a szituációból nehéz lesz jól kijönni, csak az írók kreativitásán múlik, hogy meg tudják-e ezt jól oldani. De gyanítom a könyvrajongók zöme így sem fog örülni. Nyitottan állok hozzá, ennyit megígérhetek.