Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Jön magyarul az Iron Widow: Íme a fülszöveg és a borító!

Az Instagramon és a TikTokon gyanítom sokan találkoztatok már Xiran Jay Zhao sikerkönyvével, a Vasözveggyel. A goodreadsen is nagy népszerűségnek örvend ez a young adult fantasy kötet, 65 ezer csillagozáson túl is 4.11-es a tetszési indexe.

A kötet az Alexandra kiadócsoportnál érkezik, a várható megjelenés 2023. szeptember 26. Íme a magyar fülszöveg és a borító.

Xiran Jay Zhao – Vasözvegy

Huaxia fiai számára a legnagyobb dicsőség, ha óriási harci robotjaikkal, a Bábokkal csatába szállhatnak a Nagy Falon túl rejtőző halálos ellenséggel, az emberi civilizációt megtörő hundunok mechanikus hordájával. Huaxia fiainak dicsősége viszont Huaxia lányainak halálát jelenti, mivel a Bábok irányításához szükséges életenergiát a férfiak a velük együtt hadba szálló nőkből nyerik, akár azok életének árán is.

A tizennyolc éves Zetiant nem a dicsőség és kötelességtudat vezérli, amikor ágyaspilótának jelentkezik, hanem a bosszú: végezni azzal, aki nővére halálát okozta. Ám sikere még őt is meglepi: miután a pilótákat összekötő kapcson át végez ellenségével, sértetlenül száll ki a Bábból. Mint kiderül, Zetian a legritkább és legrettegettebb pilóták egyike, akiknek a létezéséről sem lehet beszélni: egy vasözvegy, aki a férfiak feláldozása révén korábban elképzelhetetlen szintekre emeli a Bábok erejét.

Hogy megszelídítsék veszedelmes, ám rendkívül értékes mentális hatalmát, az egyik legerősebb és legellentmondásosabb férfi pilótával párosítják össze. Ám a hatalomba belekóstoló Zetiannak esze ágában sincs meghunyászkodni. Egyesített erejük és hírnevük segítségével mindent megtesz, hogy feltárja a társpilótarendszer nőgyűlöletének valódi okát, és hogy sose kelljen több lányt feláldozni. Ám mennyi esélye lehet egyetlen nőnek több évezred elnyomásával szemben, még ha ő is a Vasözvegy?

Xiran Jay Zhao elsöprő sikerű YA regénye a kínai történelmet és az animefikciót ötvözi A szolgálólány meséje disztópiájával.