Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Becca Fitzpatrick elmesélte, hogyan született meg a Csitt, csitt!

Szerintem mindig érdekes belelátni a kulisszák mögé, és megtudni, hogy mi vezette az írókat arra, hogy megírják a sikerkönyvüket. A Csitt, csitt sorozatával világhírűvé vált Becca Fitzpatrick is elmesélte, hogy született meg a történet.

2003. február 3-án kezdődik a történet, Becca husszonnegyedik születésnapján. Akkoriban japán főzőleckéket vett, és a nyolc hetes írósulijába járt – a tanfolyam a férje ajándéka volt. És melyiken bukott el? Hát, sajnos az íróson, de nem adta fel, mert már nyolc évesen bejelentette az anyjának, hogy ő bizony író lesz.

A következő ősszel el is kezdett írni egy regényt, egy bizonyos tizenhat éves Ellie Fairchild nevű lányról – akiből később Nora lett – annak a legjobb és manipulatív barátnőjéről, Vee Sky-ról. És persze már ekkor létezett „Ellie” szexi rosszfiú biológia partnere, Folt.

Miközben a könyvet írta, végig azon tanakodott, hogy mi lehet Folt nagy titka. Végül nem is volt elégedett a pár hét alatt megírt könyv 99 százalékával, és különösen idegesítette őt Vee karaktere. Néhány hónappal később az első három fejezet kivételével mindent kitörölt, és úgy gondolta tovább a történetet.

Már éppen azon gondolkodott, hogy hagyja a fenébe az egészet, amikor végre elindult egy teljesen más irányon, és rádöbbent, hogy mi Folt igazi titka, miközben megmaradt a srác annak, akinek mindig is tervezte: egy nagyon rosszfiú, aki a titka miatt lett olyan.

Amint rádöbbent, hogy Folt egy bukott angyal minden a helyére került… A többi pedig, nos, mondhatni már történelem.

Fitzpatrick története pedig egy újabb példa arra, hogy írás közben nem szabad feladni, és sokszor az átírás és a kellő kitartás tényleg elhozhatja a jól megérdemelt sikert!

* A könyvekre is kíváncsi lettél? Szerezd be őket ide kattintva! *