Home Az írókról Íme 15 érdekesség Cassandra Clare-ről, az Árnyvadász könyvek írójáról

Íme 15 érdekesség Cassandra Clare-ről, az Árnyvadász könyvek írójáról

Mennyire ismered jól az Árnyvadász és a Magisztérium sorozatokat jegyző Cassandra Clare-t? Most kiderül! Íme, jó pár érdekesség és alapinformáció az írónőről.

Cassandra Clare a Lady Midnighttal pózol

#1 – 1972. július 27-én született, az édesapja, Richard Rumelt író és professzor egy üzleti iskolában. Bizony, volt honnan örökölnie az üzleti érzéket.

#2 – A valódi neve Judith Rumelt, a Cassandra Clare csupán az álneve.

#3 – Gyermekkorában sokat utazott, és sok helyen élt, többek között Franciaországban, Svájcban és Svédországban is. Gimibe Los Angelesbe járt.

#4 – Mielőtt megjelent az első könyve, netes körökben már ismert volt. A Gyűrűk urához, és a Harry Potterhez is írt fanfictiont. Utóbbi, a Draco Trilógia sokak tetszését elnyerte.

#5 – Már 2006 óta főállású írónak számít, és szeret kávézókban és éttermekben írni. A barátai amúgy Cassie-nek hívják.

A kép a Comic Con-on készült, ahol Clare mellett a Csontváros film főhősei láthatóak

#6 – A Csontvárost 2004-ben kezdte el írni, állítása szerint Manhattan legendái inspirálták a történetét, ezért hozta a mitológiát el New York városába.

#7 – Elárulta azt is, hogy írás közben mindig hallgat zenét, sőt, zenei listát is össze szokott állítani a könyveihez.

#8 – A Csontváros főhőse, Jace a szarkasztikus humoráról ismer. Cassie barátai szerint ő is eléggé szarkasztikus, így Jace humorát sokszor magából nyeri.

#9 – Egy interjúban elárulta azt is, hogy nem volt teljesen elégedett a Shadowhunters első évadával, de miután már adásba került, nem igazán tudott mit tenni.

A képen Cassandra Clare és Matthew Daddario látható

#10 – Ha már Shadowhunters: az Alecet alakító Matthew Daddario eredetileg Jace szerepére jelentkezett, és amikor Cassandra megnézte a jelölteket, egyből úgy érezte, hogy ő a tökéletes Alec, amit közölt is a kreátorokkal. A többi már történelem!

#11 – Cassandra Clare sok szempontból számít úttörőnek. Például az elsők között volt, akik egy Young Adult könyvben LMBT főhősöket mutattak be. És ezt tetézte azzal, hogy Magnus ázsiai származású. Ez tíz éve a könyv megjelenésénél meglehetősen újdonságnak hatott, Malec sikere viszont később több írónak adott bátorságot az LMBT karakterekhez.

#12 – Ha öt emberrel leülhetne vacsorázni, Oscar Wilde-ot, Dorothy Sayerst, PG Wodehouse-t, Steve Jobsot és Jane Austent választaná, és sushit ennének, mert az a kedvenc étele.

Cassandra Clare (középen) és a Shadowhuners sztárjai láthatóak a képen

#13 – Mely mottó inspirálja őt? “Létezik ihlet, de munka közben kell rád találnia” – ezek Picasso szavai.

#14 – Mi volt a legfurább, legmeglepőbb kérdés, amit valaha feltettek neki? Hogy Valentine-t az exférjéről mintázta-e.

#15 – Elárulta azt is, hogy mely szupererőnek örülne a legjobban: a teleportálásnak. A könyvturnékon venné hasznát: “így kikerülhetném a repülőtereket, a vonatokat, a taxikat. Örökké boldog lennék“.