Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme, 13 érdekesség a Csillagainkban a hibáról!

A Csillagainkban a hiba adaptációját okkal szeretjük olyan sokan: tényleg igazán szerethető lett. Éppen ezért fordítottam le ezt a válogatást, ahol szuper érdekességeket találtok a filmről. Íme!

#1

A könyv eredeti címe, a The Fault in Our Stars igazából egy Julius Ceasar idézet. A római vezér szavazi ezek voltak: „The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves.” A hírek szerint viszont Green Shakespeare-től emelte át a címet.

#2

Shailene Woodley igazi fangirl! A színésznő több levelet is írt John Grennek, és a rendezőnek, Josh Boone-nak, hogy mennyire el akarja játszani Hazelt. Olyannyira elkötelezett volt, hogy még a haját is feláldozta a szerepért.

#3

John Green rengeteg időt eltöltött a forgatáson, leginkább, hogy tippeket adjon a színészeknek a karaktereiket illetően. Össze is barátkozott a szereplőkkel.

#4

A forgatás után Shailene hazavitte a Bulldog pólót, amit számtalanszor láthattunk a filmben. Ezt viselte például Gus, amikor először találkozott Hazellel.

#5

Nat Wolff többször is vak kontaklencsét viselt, hogy igazán megtapasztalja milyen lehet vaknak lenni, és jobban el tudja játszani Isaac szerepét.

#6

A stábot leginkább annak a jelentnek a forgatása viselte meg, amikor Hazel megtudja, hogy mi történt Gusszal a film végén. Aznap mindenki könnyekben tört ki a forgatáson.

#7

John Green egy aprócska szerepben feltűnt a filmben! Egy random pasit alakított, aki a lányával van a repülőtéren.

#8

Az Oranjee jelenetet Amszterdamban akarták felvenni, de végül Amerikában forgatták a megbízhatatlan időjárás miatt.

#9

A limós jelenet volt a legelső, amit a filmhez forgattak.

#10

A dicshimnusz jelenetet tartott a legtovább felvenni. A csapat egész éjszaka próbálta megoldani az érzelmileg túlfűtött feladatot.

#11

A film készítőinek nem engedték, hogy az igazi Anne Frank házban forgassanak, ezért felépítették a hű másolatát egy stúdióban.

#12

Az Amsztardam padon ülős jelenetet iszonyú nehéz volt felvenni, mert rengeteg volt arrafelé a járókelő. Az emberek üvöltöztek és kiabáltak a színészeknek, képeket akartak velük csinálni. Ráadásul több kéretlen kocsi és hang morajt is ki kellett szűrni valahogy.

#13

Shailene és Ansel A Beavatottban testvéreket alakítottak. Ansel azt nyilatkozta, jobban szerette Shailene pasiját eljátszani.