Home Hírek Tudtad, hogy Emma Roberts is könyvmoly? Sőt, most Könyvklubot indított!

Tudtad, hogy Emma Roberts is könyvmoly? Sőt, most Könyvklubot indított!

Reese Whiterspoon és Emma Watson után egy újabb színésznő döntött úgy, hogy népszerűsíteni fogja az olvasást. A Nerve: Idegpálya hősnője, Emma Roberts a héten jelentette be, hogy könyvklubot indít.

Azt már eddig is tudni lehetett a színésznőről, hogy a könyvek szerelmese, az Instagram profilján ugyanis előszöretettel pózolt könyvek társaságában, vagy éppen fotózta le az aktuális kedvenceit. Most viszont már komolyabb lépésbe fogott.

És honnan jött az ötlet? Az EW-nek Roberts elmesélte, hogy már öt évvel ezelőtt el akarta kezdeni a legjobb barátnőjével, Karah Preissel, de akkor még nem voltak biztosak a dologban. Így folytatta:

Ekkor kezdtem el direkt posztolni az aktuális olvasmányaim Instagramon, mert a könyvek nagy részét képezik az életemnek, ezt pedig meg akartam osztani az emberekkel. Rájöttem, hogy annyi beszélgetést el lehet így kezdeni, olyan sokan jelöltek be engem, és sok ember mesélt nekem a könyvről, amit éppen ír, vagy éppen a kedvenceiről. Plusz annyi forgatókönyvet olvastam már, akik könyvön alapultak, így tényleg nagyon fontos ez az életemben“.

Nem is kellett sokat gondolkodnia azon, hogy mi legyen az első általa ajánlott könyv, ugyanis az egyik kedvence, a South and West lett a győztes Joan Didiontól. A következő hónapban már Karah választ, kíváncsian várom, hogy mit fog majd.

A Könyvklubhoz elindult egy weboldal is, amit Emma kezel, és még interjút is készített Joan Didinnal, amiben igazi fangirlként tette fel a kérdéseit. Itt megnézhetitek az oldalt, és ha a legaljára görgettek, hírlevélre is feliratkozhattok.

Szerintem a Könyvklub ötlete nagyon jó, szép dolog Emmától és a barátnőjétől, hogy így is támogatják az olvasást. Bízom benne, hogy a követői közül a kezükbe ragadnak legalább egy könyvet. Viszont ehhez az sem ártana, ha a klasszikus, vagy komolyabb olvasmányok helyett nyitnának a mai populárisabb Young Adult könyvek felé is, hiszen Emmának leginkább fiatal rajongói vannak, velük pedig így lehetne a leginkább megszerettetni az olvasást.