Home Hírek Úgy tűnik A szolgálólány meséje lesz a tavasz legmenőbb sorozata

Úgy tűnik A szolgálólány meséje lesz a tavasz legmenőbb sorozata

A sok teaser és aprócska betekintő után most már végre megérkezet egy hosszabb trailer The Handmaid’s Tale sorozathoz, ami az itthon is megjelent Margaret Atwood könyv, A szolgálólány meséje alapján készült. A sorozat 2017. április 26-án debütál Amerikában.

A trailer alapján az már most egyértelmű, hogy igencsak minőségi adaptációra készülhetünk, ami nagy valószínűséggel hűen követi majd a könyv cselekményét. A videó legalábbis ezt sejteti.

És egek, ez a két perc egészen elképesztően felzaklató volt. Olvasni is nehéz volt erről a kegyetlen világról, képernyőn látva pedig úgy érzem, hogy átjöttek az érzések. A sztori ugye nagyon brutál: Amerikát elfoglalják, a nők jogait teljesen elveszik, szinte középkori körülményekre kárhoztatva őket. A hősnő pedig azon kevés nők egyike, aki még tud szülni, emiatt pedig még durvább lesz az élete…

Ajánlom a trailer megtekintését, abból tulajdonképpen minden kiderül. Abban pedig már most biztos vagyok, hogy méltó adaptáció született. Már csak azt remélem, hogy a könyv is mielőbb újra megjelenik itthon: ideje lenne ismét elolvasni.