Home Könyvek listák Könyvajánló: 6 Vörös Pöttyös könyvsorozat, ami 2016-ban ért véget

Könyvajánló: 6 Vörös Pöttyös könyvsorozat, ami 2016-ban ért véget

Keserű öröm. Valahogy tudnám a legjobban kifejezni mit érzek, ha arra gondolok, hogy egy könyvsorozat itthon véget ér. Egyrészt keserűség, mert sosem jó búcsúzni attól, amit szeretsz. Másfelől öröm, hiszen teljes a történet, és már az összes rész elolvasható magyarul!

Mivel tudom, hogy sokan csak akkor vágnak bele egy könyvsorozatba, ha az már magyarul is teljes, így összegyűjtöttem nektek hét vörös pöttyös könyvsorozatot, aminek idén jelent meg az utolsó része.

akademia

Mindee Arnett – Akkordél Akadémia

Nagy meglepetés volt számomra ez a könyvsorozat. Kezdetben nem figyeltem fel rá, de kíváncsiságból beleolvastam, aztán ott is ragadtam. Varázslatos lényekkel, és izgalmas nyomozásokkal teli YA-sorozat, tengernyi humorral és egy csipet romantikával.

Részek:
1. A Remélom-ügy
2. A Rémálom-dilemma
3. A Rémálom-rejtvény

angelfall

Susan Ee – Angelfall

Szégyenszemre még nem olvastam el, de ami késik, nem múlik. Disztópiáról van szó, amiben az angyalok a földre szállnak és magukkal hozzák a pusztítást. Izgin hangzik, ugye?

Részek:
1. Angyalok bukása
2. Túlélők világa
3. A vég napjai

shadowhunters-academy

Cassandra Clare – Történetek az Árnyvadász Akadémiáról

A Mennyei tűz városa és a Lady Midnight között játszódó történet az egyik szereplő útját vezeti végig az Árnyvadász Akadémián, ahol kiképzik őt minden jóra. És igen, nagyon sokan mondják, hogy a Lady Midnight megértéséhez erre a kisregénysorozatra is szükség van, ezért nemsokára el is olvasom.

Részek:

1. Az Árnyvadász akadémia
2. Az elveszett Herondale
3. A Whitechapel réme
4. Csak árnyékok
5. Az imádott gonosz
6. Sápadt királyok, hercegek
7. Keserű szájíz
8. Tűzpróba
9. Örök éjre szánva
10. Kétszer száll alá az angyal

lola-and-the-boy-next-door

Stephanie Perkins – Anna és a francia csók trilógia

Ugyan különálló regényekről beszélünk, hiszen mindegyikben más a főhős páros, de a mellékszereplők és a helyszín sokszor közös, ezért sem árt mindet elolvasni. És egyébként is, végtelenül cuki és szerethető a trilógia.

Részek:
1. Anna és a francia csók
2. Lola és a szomszéd srác
3. Isla és a heppi end

mila

Debra Driza – Mila 2.0.

Még őt sem olvastam, az alapján, amit tudok, a hősnő rádöbben, hogy talán egy robot, ez pedig naná, hogy különös perspektívába helyezi a teljes trilógiát. És tegyük hozzá, tök izgalmasan is hangzik.

Részek:
1. Mila 2.0.
2. Renegát
3. Feloldozás

hex-hall

Rachel Hawkins – Hex Hall

Ó, ez az egyik legimádnivalóbb, legviccesebb és legédesebb sorozat! Emellett pedig Hawkins csodás varázsvilágot hozott létre, izgalmas történésekkel, és akkora csavarokkal, hogy az államat keresgélem. Ha még valaki nem olvasta, pótolja mielőbb!

Részek:
1. Hex Hall
2. Démonüveg
3. Megbűvölve
+ Kísértetsuli spin-off