Home Könyves TAG-ek Randi a könyvekkel TAG – A csábítástól a közös jövőig

Randi a könyvekkel TAG – A csábítástól a közös jövőig

Ismét egy könyves taggel érkeztem, mivel nagyon megtetszettek ezek a kérdések, és szerettem volna válaszolni rájuk 🙂 Ezúttal az udvarlás – csábítás áll a téma középpontjában. Vágjunk is bele!


1. lépés – Kölcsönös vonzalom. Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

The Immortal Rules

Olyan nincs, hogy csak azért megvegyek egy könyvet, mert szép a borítója, de a tartalma nem érdekel. Az viszont általános, hogy azért figyelek fel egy regényre, mert gyönyörű.

A legjobb példa a The Immortal Rules, amit nem terveztem olvasni a vámpír-téma miatt, de a gyönyörű borító megfogott, beleolvastam, és hamar beleszerettem a regénybe.


2. lépés – Első benyomás. Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be

Sulytalanul

Ide az olvasmányaim felét simán betehetném, mivel sokszor olvasok fülszöveget. De megemlítem itt is a legutóbbit, ami a Súlytalanul, aminek olyannyira megfogott a fülszövege – és eleve a témája – hogy tudtam, tetszeni fog.


3. lépés – Csábítás. Egy könyv gyönyörű stílussal megírva

leanyrablas budapeste

Egyértelműen Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei sorozaat. Úgy ír szépirodalmi stílusban a mester, hogy a szöveg mégsem untat, és bátran merek gyönyörködni a végeredményben. Imádtam ezt a regényt is!


4. lépés – Első randi. Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad

voros-kiralyno

A Vörös királynő. Nem csak a brutális függővég miatt, hanem mert magát a könyvet is nagyon szerettem, úgyhogy igen, a folytatást tuti el fogom olvasni, és javaslom nektek is, hogy ismerjétek meg a nagyszerű regényt!


5. lépés – Éjszakai telefonálások. Egy könyv, amit egész éjjel olvastál

eles-helyzet

Kábé este 20.00. lehetett, úgy terveztem olvasok egy órácskát, és elővettem Courtney Summerstől az Éles helyzet című regényt. Később annyira magával ragadott a történet, hogy képtelen voltam letenni, és kábé 02.00-kor fejeztem csak be. Egyhuzamra elolvasós csoda volt!


6. lépés – Mindig rád gondolok. Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből

Sulytalanul

Nem tudom illik-e duplázni, mindenesetre a Súlytalanul az a könyv, amin jóval az elolvasása után is sokat agyalok. Leginkább az üzenete jár az eszemben, és az, miben alkotott zseniálisat az írónő.


7. lépés – Testi kapcsolat. Egy könyv, aminek imádod az érintését

karvalyszarnyon

A Könyvmolyképző dombornyomott borítóit imádom tapogatni. Az egyik kedvencem a Karvalyszárnyon Kae Westától, ahol a hősnő, Calina alakja dombornyomott, és annyira jól néz ki az egész. Meg amúgy is, a szívem csücske az a regény.


8. lépés – A szülőkkel való találkozás. Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál

tombolo-feny

Estelle Laurel könyve, a Tomboló fény. Remek történet, komoly társadalmi mondanivalóval egy tinilányról, akit elhagytak a szülei, és egyedül kell gondoskodnia a tíz éves húgáról. Nem egy könnyed téma, de az írónő elérte, hogy ne érezzem fájóan nehézkesnek. Sok embernek olvasnia kéne ezt a remek könyvet!


9. lépés – A közös jövő. Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben?

aristotle-es-dante

Azt, hogy mennyire sokszor nem tudom, de az Aristotle és Dante a világmindenség nyomában újraolvasása már nagyon érik bennem. Szeretném újra átélni a lenyűgöző történetet, jó lenne ismét végigélni Ari és Dante nem mindennapi barátságát.