Home Hírek Lány darabokban – Szívszorító Vörös Pöttyös érkezik 2018 tavaszán

Lány darabokban – Szívszorító Vörös Pöttyös érkezik 2018 tavaszán

A Könyvmolyképző weboldalára már fel is került az első magyarul is megjelenő Kathleen Glasgow regény, a Lány, darabokban fülszövege.

A könyvet azóta várom nagyon, hogy a kiadó vezetője, Katona Ildikó olyan szépeket írt róla molyon. Nézzétek csak:

Az idei legfontosabb és legmeghatározóbb könyvünk lesz.
Lenyűgöző, bámulatosan megírt és „kicseszettül angyali”.

Nem könnyű olvasmány, nem könnyű érzés,
de élmény és gazdagít.
Képtelen vagyok szabadulni tőle.

Nem szoktam itt így ajánlgatni, de semmiképp se hagyd ki!

Ilyen ajánlás mellett hogy a csudába nem érdekelne? Még az se riaszt el, hogy a 448 oldalszám nem rövid. Alább megnézhetitek az eredeti borítót és a fülszöveget is. Megjelenik 2018 tavaszán.

Kathleen Glasgow – Lány, darabokban

Az embereknek tudniuk kell rólunk. Azokról a lányokról, akik a fájdalmukat a testükre írják.

A 17 éves Charlie Davist a Creeley pszichiátriai intézetben kezelik sikertelen öngyilkossági kísérlete után. Eddigi élete csupa szomorúság, tragédia és mellőzöttség volt: édesapja halála után elmenekült otthonról bántalmazó anyja elől. Pénz és barátok nélkül élt az utcán, megtapasztalta a teljes kiszolgáltatottságot, az éhezést és a fizikai fájdalmat.

A klinikán hozzá hasonló, önbántalmazó lányok társaságában van. Casper doktornő segítségével megindulhatna a gyógyulás útján, de anyagi helyzete nem engedi, hogy ott maradjon. Munkát és lakást talál, ám egyenlőtlen kapcsolatba keveredik a drogos, alkoholista, „majdnem híres” zenésszel, Riley-val, aki kihasználja őt, és nem engedi kiszabadulni az ördögi körből.

Charlie-nak azonban – szinte tudtán kívül – új barátai és támogatói lesznek, akik visszarántják a szakadék széléről, és erőt kap tőlük ahhoz, hogy hátat fordítson a kilátástalan, veszélyes kapcsolatnak.

Nem könnyű olvasmány. Nemegyszer megríkatja az olvasót, de reményt is ad.

Nyugtalanító, gyönyörű és megkerülhetetlen könyv, ami még sokáig veled marad azután is, hogy az utolsó oldalt elolvastad.” Nicola Yoon, a New York Times-bestseller Minden, minden c. regény szerzője

Melegen ajánlom ezt a regényt azoknak a tizenéveseknek, akik inspirációt keresnek vagy reményre szorulnak látszólag kilátástalan helyzetekben. Vedd a kezedbe a Lány, darabokbant, és kövesd Charlie-t, miközben szerelmes lesz, megismeri önmagát, és megtanul szakítani a múlttal.” – Joshua Flores,