Home Könyves TAG-ek Féléves zárás – Legjobb és legrosszabb olvasmányaim 2019-ben

Féléves zárás – Legjobb és legrosszabb olvasmányaim 2019-ben

Hihetetlen, de már fél év eltelt 2019-ből, így végre kitölthettem a féléves könyves kiakadás book taget, ami a 2019-es kedvencekre tér ki, meg azokra is, amik nem jöttek be annyira. Idén eddig 50 könyvet olvastam el, a teljes listát itt megnézhetitek, azok válogattam a válaszadás során. Íme!

Eddigi legjobb olvasmány 2019-ben – Angelfall

Éveken át tologattam az olvasást, aztán amikor végre rávettem magam, hamar rádöbbentem miért imádjátok annyian ezt a könyvet. Számomra is nagy élmény volt ez a kemény disztópikus világ, ahol az angyalok egyáltalán nem olyan édesek, mint amilyennek látni szeretnénk őket. A sok WTF pillanat, a remek világépítés, a kemény hősnő no és Rafi teljesen magával ragadott. Nyáron olvasom is a két folytatást.

Eddigi legrosszabb olvasmány 2019-ben – Szív küldi

Fáj ezt leírni, mert nagyon szerettem Rainbow Rowell eddig megjelent két könyvét, viszont a Szív küldi sajnos nem hozta a szintet. A történetét tekintve érezni lehetett, hogy ebben lenne kakaó, csak pont a stílus miatt lett számomra rossz olvasmányélmény a regény, hiszen levélkötetről volt szó, így a három főszereplőből kettő életét nem láthattam, csak egy gyors összefoglalót kaptam belőle, ami kevés volt, és emiatt sokszor számomra érdektelen.

Eddigi legjobb folytatás 2019-ben – Majd egy nap / Dermesztő érintés

Nem tudtam dönteni a két regény közül, így kissé csaltam 🙂 A Majd egy nap baromi különleges élmény volt, tele elgondolkodtató történetszálakkal, dialógusokkal, szuper karakterekkel, édes románccal. A történet lezárása is pazar volt. A Dermesztő érintés hozta az Armentrout könyvekre jellemző izgalmas vonalat, és ami itt külön bejött, hogy végre kaptunk egy élhető szerelmi háromszöget, ahol ténylegesen azt éreztem, hogy nincs B-szerető, csak két egyenlő pasi.

Eddigi legrosszabb folytatás 2019-ben – A háború vihara

A Vörös Királynő sorozatot nagyon szerettem, a lezárást is iszonyúan vártam. Sajnos a 600 oldalas kötet kissé csalódást okozott, elég lassan is haladtam vele az olvasás során. Nem kötött le annyira, sokszor éreztem, hogy a karakterek kifelé magyaráznak, a történések sem tűntek mindig hitelesnek, ráadásul a lezárás hiánya is elszomorított. Azért azt tegyük hozzá, az idei 50 elolvasott könyvemből csak 7 volt folytatás.

Legnagyobb meglepetés 2019-ben – Sötét folyosók

Kicsit félve kezdtem a kötetbe, mert bár a filmadaptáció trailerje meghozta a kedvem, mégis, a horror-témájú YA nagyon nem a kedvenc műfajom. Lois Duncan viszont nagyon jól csavarta a szálakat, a karaktereit is szerettem, és baromi érdekes morális dilemmákat vetett fel a történet során, amiről imádtam olvasni. Lassan ideje az adaptációt is megnézni.

Legnagyobb csalódás 2019-ben – Frankie-Landau Banks dicstelen tetteinek krónikája

Nagy reményekkel ültem neki az olvasásnak, mert az író előzőleg megjelent regényét nagyon szerettem. Ezt viszont kissé zavarosnak, túl okoskodónak, Ebbe viszont nem tudtam beleszeretni, unalmasnak éreztem a sztorit, a romantikus szál se fogott meg. Egyedül a hősnő karaktere, a feminista gondolatok és a könyv üzenete jött be.

Legújabb kedvenc író 2019-ben – Tahereh Mafi

A Ne érints! sorozat első kötetét nagyon szerettem, a folytatásokat is igyekszem mielőbb elolvasni. Ahogy nézegettem, az írónőnek sok jónak tűnő könyve van még, remélem a Gabo Kiadó előbb-utóbb elhozza a A ​Very Large Expanse of Sea-t is, pláne mert adaptáció is készül majd belőle. Addig is, jöhetnek a Ne érints! kötetek 🙂

Egy könyv, ami megríkatott 2019-ben – Két lépés távolság

A villamoson ülve olvastam, tök vidám rész volt, aztán bumm, jöttek a könyvek, amikor úgy alakult a cselekmény. A lezárása ellenére nagyon klassz volt ez a regény, és a cisztás fibrózisról is többet tudhattam meg általa. A filmet pedig lassan ideje lesz megnézni 🙂

Egy könyv, ami jó kedvre derített 2019-ben – Szer’usz világ

Az Ambrózy báró esetei sorozatból egyértelműen ez a kedvenc kötetem, és ez nagyban köszönhető Márikának, aki főszereplőként is baromi imádnivaló volt. Azok a beszólások és gondolatok pedig, amik a fejében megszülettek, még mindig zseniálisak és baromira viccesek. Rég nevettem ennyit egy könyv olvasásánál, mint itt, ami azért is nagy dolog, mert műfaját tekintve mégiscsak krimi.

Kedvenc filmadaptáció 2019-ből – The Hate U Give

Életem egyik legnagyobb kedvence ez a regény, így képzelhetitek, hogy mennyire izgultam az adaptáció megnézése előtt. Viszont szerencsére a film is pont annyira tökéletes és jelentőségteljes lett, mint maga a könyv, Amandla pedig hitelesen és szerethetően formálta meg Starrt. 100%, hogy újranézős lesz a film, és újraolvasós a könyv!

Legszebb könyv, ami 2019-ben került a polcodra – Életem kifürkészhetetlen logikája

Szerintem gyönyörű ez a borító, imádom a színeit, a másodlagos jelentéseit. Ráadásul a könyv is nagyon király, így örülök, hogy ilyen minőségi borítót kapott ez a szuper történet. Egyedüli pici szomorúságom, hogy a könyv gerince kicsit lapos a többi VP-hez képest, de a borítója az egyik legszebb.

Új megjelenés, amit mindenképp el szeretnél olvasni – Kucó és egyéb életszilánkok

Az Ambrózy báró eseteivel Böszörményi Gyula nagy kedvenc lett nálam, így az új könyvére is nagyon kíváncsi vagyok. Annál is inkább, mert a Kucó részben élettörténet, novellák is vannak benne, így érzésem szerint fájdalmasan szívszorító élmény lesz az olvasása. Alig várom!

Legjobban várt megjelenés 2019 második felében – Autoboyography

Ha időben elkészülnek a munkálatokkal, úgy a Könyvmolyképző Kiadónál érkezhet ez az LMBT regény, ahol regényírás közben szeret bele két srác. A könyv értékelései nagyon meggyőzőek odaát, a történet is tetszik, hiszen LMBT is, regényírós is, kell-e vajon ennél több? Ráadásul a borítója is gyönyörű, remélem megmarad ez a magyar kiadásra.