Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: April Genevieve Tucholke – Wink, Poppy, Midnight

Ó, hogy én mennyire szeretni akartam ezt a könyvet! A borító egyszerűen gyönyörű, a fülszöveg nagyon figyelemfelkeltő, és a külföldi bloggereknél is csupa-csupa pozitív véleményt láttam. Engem viszont sajnos nem varázsolt el a Wink, Poppy, Midnight.

wink-poppy-midnight

Azt hiszem nyugodtan kijelenthető, hogy egy „hangulat könyvről” beszélünk. Tehát, annyira különleges a mesélő stílusa, olyan hangulatot áraszt a regény, ami vagy elsőre megfogja az embert, vagy nem. Nálam sajnos az utóbbi történt, és ami azt illeti, végig úgy éreztem, mintha három kőkeményen befüvezett tini mesélte volna el az élményeit, miközben azt se nagyon tudja, hogy miről beszél.

A könyvnek három nézőpontkaraktere és főhőse volt. Poppy, a gyönyörű szőke lány, aki folyton másokkal gonoszkodik. Midnight, akit Poppy kihasznál és megaláz, de aztán megismeri Winket, a vörös hajú új szomszédlányt, aki bájos, kedves és olyan tünderszerű, és egyből belezúg. Dobja Poppyt, aminek a lány nem örül, mert őt nem szokás csak úgy dobni, és bosszút esküszik.

Ahogy én elképzeltem: Poppy | A fotón: Sasha Pieterse
Ahogy én elképzeltem: Poppy | A fotón: Sasha Pieterse

Egyértelműen Poppy vitte el a hátán a történetet, magasan a legjobban megírt karakter volt. Szőke, gyönyörű, és ezt mocskosul ki is használja. Nem barátai vannak, hanem alattvalói, akiknek parancsolgat. Fiúk hada, akik a lábai előtt hevernek, akikkel csak szórakozik, de még véletlenül sem szereti őket. Tényleg maga a gonoszság, a hitvány, a hazug, akit le kell gyűrni. De mindez csak a látszat.

Ezért is szerettem annyira Poppy karakterét. Mert igen, mondhatni gonosz, de minden érthetően meg volt magyarázva a viszonzatlan szerelemmel, a szüleivel, akik csak az angyalkájukat látták a lányuk helyett. Leginkább mégis a nagyapás szál fogott meg. Poppy volt az, aki miatt megérte elolvasnom a könyvet, és aki miatt nem hagytam abba a felénél. Minden fejezete csodás volt, a háttértörténete, a karakterfejlődése és eleve a megszólalásai egyértelműen a kedvenc karakteremmé tették.

Ahogy én elképzeltem: Midnight | A fotón: Josh Hutcherson
Ahogy én elképzeltem: Midnight | A fotón: Josh Hutcherson

Midnightról nehéz beszélni. A srác kissé együgyű, akit dróton rángatnak a csajok: hol az egyik, hol a másik. Persze, helyes, kedves és időnként vannak nagyon értelmes gondolatai is. És mégis, ő az a srác, akit a farka irányít. Aki ha meglát egy szép lányt, máris azt teszi, amit parancsolnak neki. Cseberből esik vödörbe, és bármilyen hülyeséget benyal, ha előtte, vagy utána van lehetőség némi nyalakodásra. Tekintve az életkorát ezt akár még hitelesnek is nevezhetném, hiszen én is voltam 16 éves tinisrác, de így sem tudtam szegényt megkedvelni.

Az elején azt írtam, hogy kicsit olyan a regény, mintha pár befüvezett kamasz mesélné. Na Wink nem csak füvet szívott, hanem kokaint és heroint vegyített egyszerre. Kissé zagyva és értelmetlen volt minden fejezete. A mesélései, a történetei, és egyáltalán, a zizi megszólásai még véletlenül sem tették szimpatikussá. Az egyetlen, amit szerettem benne, ahogy a testvéreivel bánik, mert nekik kábé anyjuk helyett anyjuk volt, de még így is, csak sajnálni tudok egy olyan gyereket, akinek Wink az anya-figura…

Ahogy én elképzeltem: Wink | A fotón: Bella Thorne
Ahogy én elképzeltem: Wink | A fotón: Bella Thorne

Értékelés: 6/10

Nagyon elvont könyv, igazán elvont szereplőkkel, akiket nem is feltétlenül egyszerű megkedvelni. Maga a sztori viszont jól halad előre, jó a könyv dramaturgiai íve, a vége pedig rengeteg WTF pillanatot tartogatott, sok meglepetést, de néhol csak lestem, annyira megalapozatlanok voltak a történések. Ettől függetlenül Poppy karaktere miatt abszolút megérte kitartanom.

Hogy tetszik a borító? Álomszép. Ha csak ránéz az ember máris beindul a fantázia, hogy miről szólhat vajon ez a szépség.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha valaki szereti az egyedi hangulatú, elvontabb könyveket, olvasson bele bátran. Leginkább Maggie Stiefvater stílusához tudnám hasonlítani, és hát, sajnos vele sem sikerült összebarátkoznom.

WINK, POPPY, MIDNIGHT – BLOGTURNÉ

 • wink-poppy

  Minden történetbe kell egy hős, egy hitvány gonosztevő és megannyi megfejtésre váró titok…

  A Blogturné Klub hat tagja büszkén mutatja be April Genevieve Tucholke különösen magával ragadó történet két lány, és egy fiú kusza kapcsolatáról, mesés kalandjaikról és a mindent elsöprő szerelemről.

  Kövessétek velünk a turnét, amin a Menő Könyvek jóvoltából 1 példányt ti is megnyerhettek a regényből!

 • A történet egyik legjellegzetesebb szereplője Poppy, a gyönyörű, ám belül romlottnak tűnő lány, aki látszólag igazi gonosztevő, de a lelke mélyén súlyos sebeket titkol.

  A mostani játékunk során hat, Poppyhoz hasonló női szereplőt gyűjtöttünk össze különböző tévésorozatokból. A feladatotok, hogy felismerjétek képről, kire gondoltunk, és írjátok be a sorozat címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. A nyeremény 1 példány a könyvből.

  Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  gggg

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 10.09. – Always Love a Wild Book
  10.10. – Sorok között
  10.13. – Könyvvilág
  10.15. – Dreamworld
  10.17. – Kelly & Lupi olvas
  10.19. – Deszy Könyvajánlója
  10.21. – Letehetetlen